Bejelentették a 2023-as Electric Castle fesztivál első fellépőit

A bonchidai Bánffy-kastély körül 2023. 19–23. között tartandó 9. Electric Castle (EC) fesztivál szervezői bejelentették az első harminc fellépőt, köztük az angol George Ezrát, aki először lép színpadra Romániában.

A szervezők közleménye szerint a jövő évi EC-n fellép még a The Chemical Brothers is, amely eddig hiányzott a fesztivál big beat műfajában zenélő nagy nevek listájáról. A többszörös Grammy-díj nyertes duó egyike azon keveseknek, akiknek sikerült népszerűnek maradniuk húsz évvel megalakulásuk után is.

Iggy Pop is bővíti a fellépők listáját, a szervezők szerint ő az a karakter, aki zenészek generációit, filmkaraktereket és életrajzokat inspirált. A 75 éves szólóénekes bandájával a The Stooges-al bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, 2019-ben pedig egy Grammy Életmű-díj tulajdonosa lett, jelenleg a „punk stílus keresztapja” egy új album kiadásán tevékenykedik.

Fotó: Borsi Balázs

Három visszatérő fellépője is lesz a 9. Electric Castle-nek: az izlandi Sigur Ros és Nothing But Thieves, akik a rock minden stílusával megismertetik a hallgatókat, valamint jelen lesz a drum and buss zenei stílus képviseletében az ausztrál Pendulum is, amely tíz év kihagyás után lép ismét színpadra.

Az első fellépők listáját Peggy Gou, Tash Sultana, Romy, Noga Erez és Nova Twins egészíti ki.

A július 19. és 23. között megtartandó 9. Electric Castle fesztiválra december 20-ig 129 euróba (+ illetékek) kerül egy bérlet, amely részletre is megvásárolható. További információk a fesztivál hivatalos weboldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?