„Nem szokványos” album mutatja be Részegh Botond alkotásait

Részegh Botond csíkszeredai képzőművész 2010 és 2020 közötti alkotói korszakából mutat be válogatást egy frissen megjelent művészeti album. A Bookart Kiadó és az Iskola Alapítvány Kiadó közös gondozásában napvilágot látott kiadvány képeiből pénteken kiállítás is nyílik Bukarestben.

Részegh Botond képzőművész utóbbi tíz alkotói évének összefoglalására vállalkozott a csíkszeredai Bookart Kiadó és az Iskola Alapítvány Kiadó. Ebből az alkalomból különleges művészeti album jelent meg, amelynek képeiből pénteken kiállítás nyílik Bukarestben.

Az album megszületése kapcsán Hajdú Áron, a Bookart Kiadó igazgatója a Maszol érdeklődésére elmondta: szerencsés egybeesés, hogy a két kiadó elképzelései találkoztak a nem szokványos album kiadásának szándékában. Az igazgató kiemelte: szándékosan szerettek volna eltérni a megszokott képzőművészeti albumoktól. „Ezért kértük fel Salát Zalán Péter könyvtervezőt, hogy képzelje el a könyvet. Úgy gondolom, sikerült Részegh Botond munkáihoz méltó kiadványt alkotni” – jegyezte meg Hajdú Áron.

A kétnyelvű, angol-magyar kötet Részegh Botond munkásságának tíz évét öleli át, és végigkövethetők azok a változások, amik az alkotó életében végbementek ez alatt az időszak alatt, tudtuk meg. A könyvtervező munkája során arra fókuszált, hogy maguk az alkotások legyenek előtérben, emellett Barabási Albert-László, Petrányi Zsolt és Dan Lazea szövegei is olvashatók a kötetben – fűzte hozzá az igazgató. Kiemelte: nem szokványos az album méretezése sem, nagy formátum helyett kézbevehető nagyságot álmodtak meg. „A méret ugyanakkor nem zavaró a munkák értékelésében. Ciklusokon belül is úgy vannak elhelyezve a képek, hogy egyenesen kérik azt, hogy az olvasó továbblapozzon” – tette hozzá Hajdú Áron.

A bukaresti könyvbemutatót és kiállításmegnyitót december 3-án, pénteken tartják a Cărturești Caruselben (Lipscani u. 55. sz.) 18 órakor. Megnyitják: Alex Radu, Nagy Zoltán-Levente és Részegh Botond. A kötet a helyszínen megvásárolható. A rendezvény védettségi igazolással és maszkban látogatható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?