Az Imaculat című filmet nevezi Románia az Oscar-díjra

Monica Stan és George Chiper-Lillemark Imaculat (Makulátlan) című filmjét javasolja Románia a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra – jelentette be hétfő este az Országos Filmközpont (CNC).

Az Imaculat a 18 éves Daria történetét meséli el, aki rehabilitációra kerül, hogy megszabaduljon a heroinfüggőségtől. A főbb szerepeket Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel és Cezar Grumăzescu játsszák, de feltűnik a filmben Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă és Cristina Buburuz is.

Az előválogatáson részt vett alkotások közül az Országos Filmközpont Igazgatótanácsa által kijelölt öttagú bizottság választotta ki a Romániát képviselő filmet. A testület tagja volt Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru és Cristina Corciovescu. Az előválogatón szerepelt még az Imaculat mellett a Metronom (rendező: Alexandru Belc), a Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie (Andrei Huţuleac), a Miracol (Bogdan George Apetri), a Crai Nou (Alina Grigore) és a R.M.N. (Cristian Mungiu) című film is.

Az Imaculat tavaly három díjjal tért haza a Velencei Filmfesztiválról. Az Amerikai Filmakadémia december 21-én teszi közzé az Oscar-jelölésre esélyes filmek szűkített listáját. A 95. Oscar-gálát 2023. március 12-én szervezik meg Los Angelesben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?