Átadták a Kolozsvári Akadémiai Bizottság 2023. évi tudományos díjait

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett konferencia keretében adták át a Kolozsvári Akadémiai Bizottság 2023. évi tudományos díjait. A Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Területi Bizottsága és az Erdélyi Múzeum-Egyesület közös ünnepségére Kolozsváron került sor november 17-én.

Ahogy korábban megírtuk, Kolozsváron november 17-én a Protestáns Teológiai Intézet dísztermében ünneplték a magyar tudomány napját. Az Erdélyi Múzeum Egyesület és a Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) közös szervezésében köszöntőkre, plenáris előadásokra, majd a KAB 2023. évi tudományos díjainak, illetve az EME Gr. Mikó Imre emlékplakettjeinek átadására került sor.

A Tudományos Kiválóság Díját Kádár Editnek ítélte oda a KAB elnöksége/KAB oldala

A KAB elnöksége A Tudomány Erdélyi Mestere Díjjal tüntette ki Sándor József matematikust kiemelkedő tudományos életművéért. A Fiatal Kutatói Díjat Szabó Zoltán-István gyógyszerészdoktor kapta kiemelkedő tudományos teljesítményéért és a gyógyszerészképzésben kifejtett felelősségteljes munkája elismeréseként. A Tudományos Kiválóság Díjával Kádár Edit nyelvészt tüntették ki a tudományos kutatásban és képzésben betöltött szerepéért, valamint az anyanyelvi nevelés megújításában elért eredményei elismeréseként. A Tudományközvetítés és Tudományos Bírálat Díját Karácsony János fizikus kapta a nagy lelkesedéssel és kitartással végzett tudománynépszerűsítő munkája elismeréseként.

Fotó forrása: KAB Facebook-oldala

Az Erdélyi Múzeum Egyesület Gr. Mikó Imre emlékplakettjeit Kollár László Péter akademikus, az MTA főtitkára, Zábroszky László neurobiológus, az MTA külső tagja, Hollanda Dénes gépészmérnök, professor emeritus, Fülöp Ibolya gyógyszerészdoktor, egyetemi docens, valamint Bogdándi Zsolt történész, tudományos kutató kapták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?