A Magyar Távirati Iroda 56-os dokumentumfotóiból állítanak ki Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a helyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség
első ízben mutatja be Erdélyben a Magyar Távirati Iroda (MTI) 56 kép 56-ról című dokumentumfotó válogatását, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emblematikus képanyagából.

A sepsiszentgyörgyi evangélikus-lutheránus templomban kiállított fotók a budapesti forradalmi események alakulását követve a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Corvin közön át, a Kilián György laktanya érintésével az Úri utcai érseki palota után egészen a parlamentig, a Bem-szobortól a Sztálin-szobor maradványáig kalauzolják a nézőt.

A tárlaton Tóth László, Samai Antónia, Erich Lessing, Mező Sándor, Fényes Tamás, Munk Tamás, Bojár Sándor, Horling Róbert, Jármai Béla, Müller Lajos, Hollós Tibor, Petrovits László, Bartal Ferenc, Fehérvári Ferenc, Elek Emil, Farkas Tamás és ismeretlen fotósok munkái tekinthetőek meg.

Az október 23-án, szombaton 17 órától kezdődő megnyitón bevezető áhítatot mond  Zelenák József evangélikus esperes, ünnepi beszédet tart Mile Balázs konzul Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának képviseletében, és a kiállítást megnyitja Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?