Ismét lesz Csíki Majális, ezúttal a családokat szólítják meg

Színes programmal várja az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, az Aktív Közélet Egyesület és partnereik a csíkiakat május első hétvégéjén a csíkszeredai központi parkban tartandó Csíki Majálison.

A családok hétvégéje mottóval szervezett, nagyszabású rendezvény május 4-én, pénteken délelőtt kerekasztal-beszélgetéssel veszi kezdetét Hargita Megye Tanácsa Családügyi Munkacsoportjának szervezésében.

Ugyancsak péntek délelőtt nyitja meg kapuit a Garden Proiect Kft. szervezésében a kertészeti- illetve játszótér-kiállítás és vásár, illetve valamivel később, a déli órákban elkezdődik a kézműves- és székelytermék vásár is. Koradélután a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar toborozza az érdeklődőket, ekkor már a szervezők különféle programokkal várják a legkisebbeket.

Lesznek kézműves foglalkozások, mondókázás, arcfestés. Délután 3 órától kerül sor a hivatalos megnyitóra, ezt követően pedig kertészeti előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. Késő délután stand up comedy előadásra várják a nevetni vágyókat, majd az Orpheum szórakoztatja a parkba látogatókat. Este fél 8-tól a nemrég alakult gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar veszi birtokba a Szabadság téren felállított nagyszínpadot, majd a sokak által kedvelt Bagossy Brothers Company lép színpadra. A majális első napja bulival zárul 22 órától a parkban felállított sátorban.

Május 5-én, szombaton délelőtt 10 órától ismét megnyitja kapuit a kertészeti kiállítás, valamint a kézműves és székelytermék vásár. Folytatódnak a gyerekprogramok is, amelybe bekapcsolódik Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangmentő Szolgálata, a gyerekek kipróbálhatják a mászófalat és a tiroli kötélpályát is, emellett részt vehetnek különféle sporttevékenységeken és vetélkedőkön is. A nagyobbak pedig EU-kvízen vetélkedhetnek. Szintén 10 órakor indul a Csíki Játékszín elől a második alkalommal szervezett szoknyás biciklizés. Ezalatt a parkban közösségi főzés zajlik, alcsíki, felcsíki és gyimesi csapatok mutatkoznak be. 

Táncos és zenei aláfestést a főzéshez a Csíki-medence településeinek kulturális csoportjai biztosítanak, akik a parkbeli színpadon mutatják be produkcióikat. A Szabadság téri nagyszínpadon fél 8-tól Vaszi Levente és tanítványai lépnek fel, köztük Vrencsán Anita is, őket pedig a Csík zenekar koncertje követi. A koncert táncházzal folytatódik a parkban felállított sátorban. A talpalávalót a Kedves zenekar biztosítja, de közreműködik a Csík zenekar is, a tánclépésekhez pedig a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosai nyújtanak útmutatót.

Vasárnap, május 6-án folytatódik a kertészeti kiállítás és a kézműves- illetve székelytermék vásár. Szintén folytatódnak a gyerekprogramok, ökröt sütnek, majd délután 4-től a gyerekeknek szól a Mesehetes. A majális a Madarasi Népi Zenekar előadásával zárul.

A rendezvény teljes időtartama alatt lehet tombolát vásárolni, több alkalommal is lesz tombolahúzás, értékes nyereményekkel.

A programról részletesebb információk találhatók az esemény Facebook oldalán (Csíki majális – a csíki családok hétvégéje, az Aktív Közélet Egyesület szervezésében), valamint a www.csikimajalis.ro weblapon.

Kapcsolódók

Kimaradt?