Sztárokkal együtt majálisoztak a csíkiak

Újra majálist szerveztek Csíkszereda központi parkjában, hogy a különböző civil szervezetek, intézmények és önkormányzatok közösen örüljenek a jó időnek, a nyár közeledtének. Idén május 6-ra, szombatra esett a Csíki Majális, amelyet az Aktív Közélet Egyesület, valamint a Csíki RMDSZ szervezett.

Szerencséjük volt a résztvevőknek, hiszen a jó idő a rendezvény alatt végig kitartott. A Csíki Majális iránt érdeklődők közül nagyok és kicsik egyaránt találtak érdekes programokat maguknak. Délelőtt a Csíkkarcfalvi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar hívogatta játékával közös ünneplésre a csíkiakat.

Délután András Előd humorista stand-up comedy előadást tartott, délután pedig két koncerten is kikapcsolódhattak a parkot birtokukba vevő városiak és környékbeliek, ugyanis a No Sugar együttes, majd pedig a Star Academy győztese, Szőcs Renáta foglalta el a színpadot.

De nemcsak könnyű-, hanem népzenei fellépők is tarkították a felhozatalt: Vaszi Levente, a Fölszállott a Páva népzenei tehetségkutató egykori közönségdíjasa, valamint Vrencsán Anita gyimesi népdalokat énekelt. A kozmási Bojzás néptánccsoport mezőségi táncokat adott elő, Tankó Szilárd csángó meséket mondott nemcsak gyermekeknek, a kosteleki Szellőcske néptánccsoport pedig gyimesit táncolt. De fellépett a kászoni Sirülő néptánccsoport, valamint a Kosteleki Zenészek is. A jó hangulat akkor fokozódott igazán, amikor a Bojzás megtáncoltatta a közönséget is.

A gyermekek számára volt kézműves foglalkozás (pom-pom állatkák készítése), kerekítő foglalkozás Hompoth Arthur zenei kíséretével 1-4 éveseknek, interaktív gyerekfoglalkozás zenei kísérettel ovisoknak, kisiskolásoknak, papírvirág-készítés, valamint arcfestés. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?