Csíki Majális: gyerekzsivajtól volt hangos a központi park – FRISSÍTVE

Csíkszereda központja pünkösd havának utolsó szombatján gyerekzsivajtól, néptánctól és koncerttől volt hangos.  A város szívében fekvő park területén Csíki Majálist szervezett az Aktív Közélet Egyesület. A rendezvény programkínálata gazdag és színes volt, a közkert megtelt családokkal, finom illatokkal és jókedvvel.

Délelőtt tíz órakor még csak páran voltak kíváncsiak a majálisra, de délre már zsúfolásig megtelt a csíkszeredai központi park. Amíg a  kicsiket a kalandpark, az ugrálóvár, az arcfestés és a Legendárium társasjáték szórakoztatta, addig a felnőttek a főzőverseny előkészületeivel voltak elfoglalva.

A hangulatot fúvószenekarok biztosították, illetve több néptánccsoport is fellépett, közöttük a Fölszállott a páva tehetségkutató két különdíjasa is, a kósteleki Vrencsán Anita és a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes.

Máthé Gabriella főszervező lapunknak elmondta, az Aktív Közélet Egyesület célja lehetőséget teremteni a családoknak, hogy tartalmasan tölthessék el szabadidejüket. A majálison  nem csupán a gyermekek érezhették jól magukat, hanem a felnőttek, sőt az idősebb korosztály is.

A Hargita Megyei Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyén több mint 50 gyermek vett részt. A főzőversenyen több csapat is megmérette magát, főtt a pörkölt, a pityókás tokány és a túrós puliszka az üstökben. A zsűrinek nem volt nehéz dolga, hiszen végül minden résztvevőt díjaztak.

A délutáni Péter Szabó Szilvia koncert  is sokakat vonzott, a színpad előtti tér megtelt, hiszen az énekesnő Székelyföldön is népszerű.

 A rendezvény minőségi és tartalmas szórakozást biztosított minden csíkszeredainak, aki kimozdult a májusi tavaszünnepre. 

Kimaradt?