banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Huszadik alkalommal találkoznak a prímások Csíkszeredában

Adatközlők tartanak mesterkurzust és a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatói is fellépnek az Erdélyi Prímások XX. Találkozóján Csíkszeredában, közölte a szervező Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

A november 15. és 17. között megszervezett rendezvény első napján, szerdán hegedű, brácsa, bőgő, gardon, furulya mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődök, ahol adatközlő zenészekkel mélyülhetnek el egy-egy tájegység népzenéjében.Este hét órától „Kodály Zoltán, a népzenekutató” címmel fotó-és dokumentumkiállítás nyílik. A kiállítást dr. Richter Pál a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének vezetője nyitja meg, a tárlatot dr. Pávai István népzenekutató mutatja be.

Csütörtökön este hét órakor kezdődik az adatközlő prímások, zenészek gálaműsora, fellép Codoba Florin és a magyarpalatkai zenekar, Csányi Sándor és a szászcsávási zenekar, Sipos Ferenc és a magyarlapádi Piros Pántlikás zenekar, a vajdaszentiványi Horváth Elek zenekara, Majláth László és az abásfalvi zenekar, a gyimesi Tímár Viktor, Tímár János, Tankó Dezső, valamint a Keresztúr környékéről származó Kóré Géza és zenekara.

Pénteken este hét órától budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatói lépnek fel Mestereink öröksége című közös műsorukkal. Az Árendás Péter egyetemi adjunktus által összeállított műsorban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tánckara is közreműködik.

A szerdai napot Folkkocsma, a csütörtöki és pénteki napot táncház zárja. A november 16-17-i gálaműsorokra 15 lejes felnőtt jegy, illetve 10 lejes diák és nyugdíjas jegy a csíkszeredai Városi Művelődési Ház jegypénztárában vásárolható. A mesterkurzuson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges  Nagy Melindánál a 0040-749819488 telefonszámon, vagy az office@hargitatanc.ro címen.

Kapcsolódók

Kimaradt?