Kórushangversenyt szervez a Kolozsvári Rádió

Vasárnap délután 6 órától kórushangversenyt szervez a Kolozsvári Rádió, amely a koncertteremben, ugyanakkor élő adásban is hallgatható, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Legkedvesebb kórusműveit énekli el a Kolozsvári Rádió koncerttermében a székelyudvarhelyi Musica Sacra kamarakórus Rózsa Imre karnagy vezetésével és a kolozsvári Szent Cecília kórus, élén Potyó István karnaggyal.A Kodály-év alkalmából elhangzik a teljes Missa Brevis (szólót énekel Egyed Apollónia, Török Szilvia, Kormos Melinda, Márton Szabolcs, György Róbert, orgonán közreműködik Kostyák Csengeri Zsuzsa).

A műsorban szerepelnek még további Kodály-alkotások mellett Akathisztosz, J. Arcadelt, B. Marcello, W.A. Mozart, Ola Gjeilo, Birtalan József és Szigeti Gyula-darabok művek a Musica Sacra kórus előadásában (szólót énekel Rózsa Endre, orgonán közreműködik Szász Rita).

A kóruskoncert vasárnap délután 6-kor kezdődik a Kolozsvári Rádió Donát út. 160. alatti székhelyén, és élő adásban is meghallgatható a 98.8. fm-en, illetve a rádió internetes oldalán. A belépés díjtalan.

Kapcsolódók

Kimaradt?