Bánffy Nap lesz vasárnap a bonchidai kastélyban

Vasárnap Bánffy Napot szervez a bonchidai kastélyban a Transylvania Trust Alapítvány. A családoknak, művészetkedvelőknek szóló rendezvényen a Bánffy-család tagjai is jelen lesznek.

A szervezők közleménye szerint vasárnap délután két órától magyar és román nyelvű vezetett sétán ismerkedhetnek az érdeklődők a kastély és a Bánffy-család történetével. Délután fél négytől a Bánffy-család tagjaival és fordítókkal találkozhat a közönség: a szeptemberi fordítóműhely során románra átültetett Bánffy Miklós-novellákról beszélgetnek és részleteket olvasnak fel meghívottak.Délután öt órától a Câmpulung-i múzeumban és a bonchidai Bánffy-kastélyban készült alkotásokból nyílik kiállítás. A Transylvania Trust Alapítvány és partnerei által lebonyolított ARTEC projekt ugyanis mesterek és művészek számára nyújtott egyedi lehetőséget: olyan táborokban vehettek részt, ahol kortárs alkotásokat hoztak létre a történelmi terek újraértelmezése által. Ugyancsak délután ötkor nyílik meg a kolozsvári Tribuna folyóirat borítóiból készült kiállítás is.

A Bánffy-napot este hét órakor kezdődő egyedi színházi produkció zárja. A His(s)story a klasszikus színház és performance műfaja közé sorolható előadás, élőzenével és különleges fényinstallációval kiegészített szabadtéri színjáték, amely Bánffy Miklós összetett személyiségét idézi.

A szervezők Kolozsvárról vasárnap 13:00 órakor ingyenes autóbuszt indítanak, a szállítás igénybevételéhez szeptember 21-ig kell jelentkezni az office@transylvaniatrust.ro címen.

Kapcsolódók

Kimaradt?