Csaknem háromezren voltak kíváncsiak a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválra

A Kárpát-medencei színész- és rendezőhallgatók számára hirdetett workshop bemutatójával, a Tamási Áron Színház Úrhatnám polgár című előadásával, illetve a sepsiszentgyörgyi színészek Tesztoszteron Zenei Alakulat nevű zenekarának koncertjével zárult az ötödik HolnapUtán Fesztivál.

A pályakezdő színházi alkotók bemutatását felvállaló eseménysorozat négy napja alatt színházi előadásokon, kiállításmegnyitón, koncerteken és lapbemutatón vehettek részt az érdeklődők. A fiatal alkotókat megmozgató fesztivál egyik eseménye a Szigligeti Társulat szombaton bemutatott kísérleti előadása, a Trónok arca casting volt, amelyről a Maszol munkatársa a rendezővel, Balogh Attilával beszélgetett.

Csaknem háromezer látogatója volt a nagyváradi Szigligeti Színház által idén ötödik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztiválnak: „Az eseménysorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és a résztvevőknek a minőségi színházi előadások mellett valódi közösségi élményt nyújtott” – összegzett Czvikker Katalin fesztiválmenedzser, a Szigligeti Színház főigazgatója.

Fazakas Márta főszervező ugyanakkor elmondta: „A fesztivál által egyedülálló módon felvállalt tehetséggondozás sikerességét mutatja, hogy a résztvevő alkotók és a közönség részéről is pozitív visszajelzések érkeztek. Különösen fontos volt számunkra a HolnapUtán Projekt, amelyben tizennégy színész- és rendezőhallgató vett részt, és amelynek során váradi szerzők alkotásait alapul véve, egy rendhagyó performansz keretében beszéltek arról, mit is jelent nekik a jövő generációjának lenni”.

A Szigligeti Színház fesztiválját a fenntartó, a Bihar Megyei Tanács, az Energolux, a Tehnoprint, valamint az intézmény mecénásai, a Constructorul Salard, a Kész Építő, a Novambient támogatták.

Kapcsolódók

Kimaradt?