Sámándaloktól Tolkienig – Csíkszeredában koncertezik Mika, a dalnok

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vendégeként 2017. április 5-én, szerdán Csíkszeredában koncertezik Heinczinger Mika, a legendás Misztrál együttes alapító tagja. Az eseményre 12 év alatti gyerekek ingyen léphetnek be.

ÉgIgéző című műsorát hozza el Csíkszeredába Heinczinger Miklós Mika, az 1997-től költők verseinek jellegzetes megzenésítéséről híres Misztrál Együttes alapító tagja.

​A Városi Művelődési Házban szerdán este 7 órától a csíkszeredai közönség 12 év alatti része a kortárs énekmondó előadását díjmentesen élvezheti. Heinczinger Miklós – aki a Misztrálon kívül is számos zenei projekt részese – a legkülönfélébb korok és népek zeneszámait adja elő, azzal az érveléssel: „Hogy tisztábban szóljon.”

A saját bevallása szerint kisgyerek korától zenével együtt élő dalnok ars poeticáját Gárdonyi Gézától kölcsönzi:

„Az Isten nélkül élő művész az anyagra néz,
az Istennel élő a lélekre.
Az anyag emberének csupán lába van,
a lélek emberének szárnya is.
A láb kis téren mozog.
A szárny a végtelenségben.”

Heinczinger Miklós által megzenésített Arany János: Betét a Toldi estéje Ötödik énekéből

Előadásmódjáról Mika úgy vall egy interjúban: ő valójában „kilélegzi” a koncerteken azt, amit a koncertek közötti időszakokban „belélegzett”.

Csíkszeredai műsorában többek között Arany János, Áprily Lajos, Babits Mihály, Ady Endre, J.R.R. Tolkien, Gyermán Júlia, Szepesi Attila, Osztrogonácz Miklós, Nacsinák Gergely András, Kárpáti Tibor verseivel találkozhatnak az érdeklődők.

Belépő felnőtteknek és 12 éven felülieknek: 10 lej. Jegyek elővételben megvásárolhatók a 0745-577246 és a 0745-908676-os telefonszámokon, illetve a helyszínen az előadás előtt egy órával. Az előadás társszervezője, házigazdája a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?