Szeretetmorzsa-vendégségre hívták a csíkszeredaiakat

Forró tea, gyimesi élőzene, zsíros kenyér jutott mindenkinek, aki pénteken a csíkszeredai Majláth Gusztáv téren felállított városi karácsonyfa közelében sétált. A Szeretetmorzsa című rendezvényt, hangulatát videón is elhoztuk a Maszolra.

Negyedik éve szervezik meg a csíki egyházakhoz tartozó civil csoportok, és civil alapítvány-partnereik a Szeretetmorzsa rendezvényt Csíkszeredában. A hagyományosan a város karácsonyfája alatt zajló zenés kínálkozást a lilahagymás zsíros kenyérhez illetve teához idén is szeretetteli áldás, kedvesség, érdeklődő szóba elegyedések jellemezték.

Nyitányként Tamás József katolikus püspök áldását adta az ünnepi egybegyűlésre. Mint fogalmazott, a karácsony lényegéhez tartozik a megajándékozás, „ezt tanultuk Istentől”, aki a saját fiát ajándékozta a világnak. A szeretet szép gesztusa a rászorultak, elesettek felé való szeretetteli odafordulás is. „A morzsa mögött ott van az a szeretet, ami Jézusra kívánja irányítani a figyelmet” – ez Karácsony lényege is, mondta. A lelkiségi csoportok mellett a püspök megköszönte a Szeretetmorzsa rendezvényébe bekapcsolódó civil szervezetek segítségét. Majd a Csángó továbbtanulók közössége Izvoare nevű csoportja ajándékozta meg az eseményen jelenlevőket.

 

A megjelentekkel kedvesen elbeszélgető teatöltő hölgyek, vagy zsíros kenyeret kínáló férfiak mind a Szeretetmorzsa feliratú kötényben szorgoskodott, az ifjak mécseseket gyújtva közreműködtek.

Kimaradt?