2017 legnagyobb poénja lenne, ha Snoop Dogg eljönne Marosbogátra

Jövő év augusztusában a Maros megyei Marobogáton adhat koncertet Snoop Dogg rap-énekes. 

Barta László, Marosbogát polgármestere az Agerpres hírügynökségnek arról számolt be szerdán, hogy két impresszárió kereste fel a települést, hogy felmérjék egy Snoop Dogg-koncert megszervezésének lehetőségét. Az elöljáró elmesélte, a két szakemberrel kiszemeltek egy lehetséges koncerthelyszínt, illetve egy leszállóhelyet a zenészt szállító helikopter számára. Elmondása szerint az impresszárióknak nagyon tetszett a hely és a környék adottságai is, de a végső döntés magától a művésztől és tanácsadóitól függ.

Mint korábban írtuk, Snoop Dogg márciusban, a kolumbiai Bogotában adott koncertje előtt tévedésből Marosbogátot jelölte be tartózkodási helyéül az egyik közösségi oldalon, széles körben ismertté téve ezáltal a kis erdélyi települést. Akkor Barta László polgármester azt nyilatkozta,szívesen látják a zenészt, és helyi ételekkel, italokkal fogadják, ha Bogátra érkezik.

A kétezer lakost számláló településen egy hónappal később fesztivált tartottak, amelyre négyezer érdeklődő gyűlt össze, a helyi hatóságok pedig ingyen vendégelték meg a fesztiválozókat. 

A település jellegzetessége, hogy három részről a Maros folyó határolja, ezért félszigetként szokták emlegetni. Itt található a világ legrövidebb, mindössze 4 méteres vasúti alagútja is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?