Snoop Doggról szólt a marosbogáti Jazz in the Park fesztivál

Papírmasé formájában Snoop Dogg is részt vett a hétvégén a Marosbogátra költöztetett Jazz in the Park fesztiválon.

Miután világszenzáció lett abból, hogy Snoop Dogg véletlenül Marosbogátot jelölte meg tartózkodási helyének Bogota helyett az Instagramon, és a Marosvásárhelytől mindössze 20-30 kilométerre található falu neve közismertté vált, a hét végén a Maros megyei településen szervezeték meg a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál „különkiadását”.

Hozzávetőlegesen négyezer látogató vett részt a rendezvényen. A legtöbb érdeklődő Kolozsvárról és Marosvásárhelyről érkezett, de külföldiek is szép számmal akadtak, sőt maga az amerikai rapper is jelen volt, igaz csak karton formájában. Snoop Dogg így is igazi szenzációnak számított, sokan lefényképeztették magukat vele, vagy szelfiztek a papírmaséből készült zenésszel, vicces tévériporterek még interjút is készítettek vele, ahogy a közösségi oldalakra feltöltött fotókból kiderül.

Bartha László, a község RMDSZ-es polgármestere, ahogy korábban a Maszolnak is kijelentette, szívesen látta vendégül a településre érkezőket. A falu kitett magáért, négy, egyenként 150 kilogrammos disznót vágtak, pörkölttel, olasz módra készített, fűszeres sertéstekerccsel ingyen kínálták a fesztiválozókat.

A Jazz in the Park fesztivál résztvevői zöme fiatal, kisgyerekes családos volt, az átlagéletkor nem haladta meg a 30 évet. A környéken csak két panzió működik, de ez sem jelentett akadályt, a fiatalok sátrakat húztak fel, abban aludtak. A polgármesteri hivatal a helyi focipálya egyik végén egy ligetet alakított ki, amelyet továbbfejlesztenének. Itt a kisgyerekek játszottak, illetve még függőágyakat is felszereltek, hogy a Bogátra látogatók minél jobban érezhessék magukat.

Marosbogát, románul Bogata, Maros megyei község, a Marosvásárhely és Kolozsvár közötti útszakaszon, Marosludastól mindössze négy kilométerre található. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?