Táncművészek találkoznak Nagyváradon október végén

Hat táncegyüttes lép fel az október 26–30. között Nagyváradon másodszor megszervezett Infinite Dance Fesztiválon (IDF). A tánc- és összművészeti fesztiválon érdekes járulékos programokat is szerveznek.

Váradon láthatják majd a Magyar Állami Népi Együttest, az M Stúdiót, az András Lóránt Társulatot, a Feledi Projektet, a Bukaresti Nemzeti Táncközpontot és fellép a házigazda Nagyvárad Táncegyüttes is a fesztiválon, melyről a keddi sajtótájékoztatón Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója, Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes Művészeti vezetője és Passan-Simon Noémi, az Unique Dance Studio vezetője beszélt.Az IDF-et ezentúl kétévente szervezik majd, váltásban a Fuxfesttel, mondta el Czvikker Katalin, aki a kedvezményes fesztiválbérletre is felhívta a figyelmet. Ennek ára 40 lej, és megvásárlásával három előadást nézhetnek meg az érdeklődők.

Fontosnak tartják azt, hogy a fiatal táncművészek találkozhassanak, láthassák egymás munkáit, akár tanulhassanak is egymástól, például a workshopokon, ezért örülnek, hogy idén a Magyar Táncművészeti Főiskola és Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mellett a I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói is bemutatkoznak majd Váradon a főiskolák gáláján.

Dimény Levente táncelőadások mellett felhívta a figyelmet a fesztivál társprogramjaira is, például az Oradea Klezmer együttes október 26-i fellépésére és az október 27-én a Darvas–La Roche házban megtartandó összművészeti performanszra, melyben a Várad kulturális folyóirat fiatal szerzői, egy kvartett, táncosok és képzőművészek kapnak teret. Csatlakozott a Studio Act független színház is, amely október 29-én saját székhelyén tart előadást.A Moszkva kávéházban koncerteket tartanak majd, fellép például a Hiperkarma, valamint Ganxta Zolee és a Kartel is. Passan-Simon Noémi elmondta hogy az amatőr táncegyütteseknek idén is lesz bemutatkozási lehetőségük: az előadások előtt a Sunshine Show Dance, a Kallipoe Show Dance, az Unique Dance Studio, a Switch Crew Hip Hop Dance és Stephany Táncegyüttes mutatkozhat be majd be a nézők előtt.

Az Infinte Dance festival részletes programját, az előadások és műhelymunkák leírását a Sziligeti Színház internetes oldalán találják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?