Bill Murraynek ítélték oda az idei Mark Twain-díjat

Bill Murraynek ítélték oda idén a Mark Twain-díjat, az amerikai humoristák legrangosabb elismerését. A 65 éves filmszínész október 23-án veheti át a díjat a washingtoni Kennedy Központban megrendezett ceremónián.

„Megtisztelőnek érzem a díjat és az időzítést is. Szerintem Mark Twain annyiszor megfordult már a sírjában, hogy ez a hír nem zavarja majd" - idézte Murrayt a Variety.com.

A Szellemirtók, az Idétlen időkig és az Elveszett jelentés sztárja eddigi pályafutása alatt számos vígjátékban szerepelt. „Mióta több mint három évtizeddel ezelőtt feltűnt a Saturday Night Live című szórakoztató műsorban, feledhetetlen alakításokkal bűvölt el minket egymástól nagyon különböző karaktereket játszva" – fogalmazott Deborah F. Rutter, a Kennedy Központ elnöke. Rutter méltatta a színész egyedi humorát, amellyel generációkat nevettetett meg.

A Mark Twain-díjat 19. alkalommal adják át októberben. Tavaly Eddie Murphy vette át az elismerést, a korábbi díjazottak között szerepelt Steve Martin, Ellen DeGeneres, Will Ferrell és Tina Fey is.

A Mark Twain amerikai íróról (1835-1910) elnevezett díjat 1998-ban alapította a Kennedy Központ az alkotómunkájukkal a társadalomra nagy hatást gyakorló művészek számára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?