Dancs Annamari lett Magyarország legjobb operettszínésze

A sepsiszentgyörgyi Dancs Annamari megkapta az egyik legfontosabb szakmai díjat a Budapesti Operettszínházban 13-ik alkalommal szervezett Magyar Operett Napja nevű rendezvényen. A díjkiosztó gálán az énekesnőt az évad legjobb operettszínésze kitüntetésben részesítették.

Méltatásában rámutattak: „Kislányos báj és elbűvölő nőiesség, egy tűzről pattant sepsiszentgyörgyi művésznő, aki ma már nem csak szülőföldjének nagy kedvence, de a budapesti nézők szívébe is belopta magát. Csodálatos énekhangját és szertelen játékkedvét több műfajban is gyakorolja: operett, musical, zenés játék, sztepp, rocky, keringő számára egyre megy. Ez idő szerint a Csínom Palkóban, az Ördögölő Józsiásban és a Csárdáskirálynőben játszik. Ez utóbbiban nyújtott alakításáért - Stázi szerepének megformálásáért - kapta az Évad Legjobb Operettszínésze díjat - Dancs Annamari."

Dancs Annamari 25 éve csöppnyi leánykaként a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Népi Együttesének szólistájaként turnézta végig a Kárpát-medencét. Később a popdalocskáktól az igényesebb könnyűzenéig, a falunapok szerény színpadaitól a külföldi turnékig, a Kolozsvári Zeneakadémiától a Román Nemzeti Operettszínházon keresztül a  Pesti Broadway-ig építette zenei karrierjét. Ma a Budapesti Operettszínház vezető művészei közt van, szubrettként játszhat a műfaj legreprezentatívabb operettjeiben és musicaljeiben. 

Az évad legjobb operettszínészének járó díj kapcsán így nyilatkozott a Maszolnak: „éppen a Csínom Palkót játszottunk aznap, és hatalmas meglepetés volt, nem számítottam rá. Az előadás kezdése előtt volt a díjazás, nem szoktam izgulni, de most a darab közben is remegett a lábam, hiszen hatalmas felelősséggel is jár. Számomra ez a díj visszaigazolása a munkásságomnak. Öt éve vagyok az Budapesti Operettszínház tagja, szép szerepeket, feladatokat kaptam eddig és mindig próbáltam újabb oldalamat megmutatni, mindig újat tanulva és fejlesztve a képességeimet. Ez a tanulási vágy mindig is bennem lesz, és jó érzés, hogy újabb feladatok várnak”, összegzett Dancs Annamari.  

Öt év operettszínészi összefoglalója a 11-ik lemezén

A sepsiszentgyörgyi operettszínész és énekesnő arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt öt év összefoglalójaként jelent meg Színház, szerelem című 11-ik lemeze, amely legsikeresebb színházi szerepeinek dalait tartalmazza, így a Csárdáskirálynő, Miss Saigon, Borban a vigasz, Ördögölő Józsiás, A mosoly országa, Csókos asszony, A Bajadér, Viktória, Csínom Palkó, Marica grófnő vagy a Honfoglalás, amelyek egy kicsit odavarázsoljak  a hallgatóknak az operettek mágikus világát.

 „Azért különleges ez a lemez, mert nem a hangstúdió steril környezetében készültek a dalok, hanem az előadások „hangképei”, benne van az előadás sava-borsa, a pillanatnyi érzés, a gesztus, és olykor azok a mellékszöszök is, amitől ízessé válik egy dal előadása”, mondta Dancs Annamari. Hozzátette: az új lemezen olyan duettpartnerek működnek közre, mint Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly valamint az élő legenda, Huszti Péter”, mondta Dancs Annamari, aki azt is elmondta, hogy december 4-én a Sybill című operett Charlotte-jaként lesz premierje, de a Lili bárónő-ben primadonna szerepet játszik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?