Tomboltak a gyerekek az Alma Együttes csíkszeredai koncertjén

Nehéz eldönteni: őszi gyereknapnak vagy tömeges születésnapnak nevezhető inkább az Alma Együttes szerda esti csíkszeredai koncertje, melyen a lezárt színpadra is felkapaszkodtak valahogyan a táncoló gyerekek. A gyerekdalokkal Erdélyben turnézó együttes ma Sepsiszentgyörgyön, pénteken Gyergyószentmiklóson is megfordul.

A tombolás a legmegfelelőbb szó arra, ami a szerda esti, csíkszeredai művelődési ház nagytermében tapasztalható volt bő órán át az Alma Együttes koncertje alatt. Az immár 20 éves gyerekdalszerzői rutinnal bíró magyarországi együttes koncertje ugyanis egy hatalmas, közös születésnapozássá alakult. Ezt az is mutatja, hogy nem tudni hogyan, de színpad előtt önfeledten ugrabugráló gyerekek a székkel lezárt színpadra is feljutottak. Ez a születésnapi slágerük eljátszása után történt, amikor az egész terem harsogva köszöntötte fel Kincsőt és Zsófit, a teremben levő csíki szülinaposokat.

A Buda Gábor, Maroevich Zsolt, Szabó Tibor, Székely Zoltán alkotta csapat közismert dalait a turnéjukon ezúttal Körmendy Dávid rappelő társ-szólista mókás különszámai kísérik. A 750 férőhelyes csíki teremben nem csupán a gyerekek ugrabugráltak a széksorokban, hanem az együttes gondoskodott a szülők szórakoztatásáról is: hol felnőtt-viccekkel, hol metál-koncerteken is beváló gitár-szólókkal.

Olyan gyerekrajzfilmek közismert zenéit dalolta együtt a terem, mint a Bogyó és Babóca, de Bartos Erika megzenésített meséi mellett az együttes új albuma, a Kiss-Péterffy Márta verses meséje alapján készült Khumba slágerei is fölcsendültek.

A házi zsúrnak, vagy őszi gyereknapnak is beillő zenés estet a zenekar csütörtök este 7 órától Sepsiszentgyörgyön, az Unitárius Templomban, október 30-án 16 órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban ismétli meg.

 

Kimaradt?