Magyarországi turnéjáról tért haza a Csíki Játékszín

Egyhetes magyarországi körútról tért haza pénteken a Csíki Játékszín A Napsugár Fiúk című előadásának utazótársulata. A társulat Tiszaújvárosban, Budapesten és környékén, majd Székesfehérváron lépett fel.

A Napsugár Fiúk előadás sikeres magyarországi turnéjáról számolt be a Csíki Játékszín sajtóirodája. Eszerint október 17-én Tiszaújvárosban a Színház Határok Nélkül elnevezésű fesztiválon zsúfolt nézőtér előtt mutatkoztak be. A rendezvény megnyitó beszédében Parászka Miklós, a Csíki Játékszín igazgató-rendezője hangsúlyozta: a színházművészet szerepe pótolhatatlan a határok nélküli világ megőrzésében.

A turné Budapesten és környékén folytatódott.  A József Attila Színházban Nemcsák Károly igazgató méltató szavakkal és pezsgővel köszöntötte a csíki színművészeket. A pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúriában visszatérő vendég a Csíki Játékszín. A sok taps és nevetés ezúttal is azt üzente: újra és újra visszavárják őket.

A beszámoló szerint Székesfehérváron, Csíkszereda újabb testvérvárosában, tévések és a helyi lapok munkatársai vették körül Fülöp Zoltánt, az előadás főszereplőjét. A városi tanács termében díszvendégeknek kijáró tisztelettel fogadták társulatot, esti előadásukat a polgármester is megtisztelte. „Jó volt városunk követének lenni!” – üzeni közleményében a társulat.

Kapcsolódók

Kimaradt?