Folytatja nemzetközi turnéját a Manipulációk

A temesvári bemutató óta számos nemzetközi színházi fesztiválon előadott Manipulációk című koprodukciós előadás szeptember 21. és 25. között további két fesztiválszerepléssel és egy zágrábi vendégjátékkal bővíti külföldi bemutatkozásainak sorát.

Az öt napos turné alatt először a ljubljanai Exponto Nemzetközi Előadóművészeti Fesztiválon lép fel az előadást létrehozó magyarországi, szerbiai, romániai és szlovéniai alkotókból álló csapat. Az előadás szervesen illeszkedik a legfrissebb színházi formanyelvek jegyében létrejött előadások sorába, így az Expontohoz hasonló nemzetközi fesztiváloknak a programjába is, ahol szeptember 22-én és 23-án kerül bemutatásra. A választott színházi nyelv és formarendszer, illetve a főtémaként kiválasztott bizalom fogalma olyan nyelveken és kultúrákon átívelő előadás alapját képezi, mely az egyetemes értelemben vett embert állítja a figyelem középpontjába. Ez a több szempontból is egyedülálló produkció olyan improvizációs témák mentén jött létre, melyek a bizalom, a bátorság, a szeretet és a manipuláció különböző formáit kutatták. A nemzetközi turné második állomása a horvátországi Zágráb, ahol szeptember 23-án meghívott, vendégelőadásként mutatják be a Manipulációkat.

Az őszi fesztivál-szezon végéig még legalább egy alkalommal biztosan útra kel majd a Manipulációk szereplőgárdája, hogy novemberben a szabadkai Desiré fesztiválon is bemutathassák az előadást.

Kapcsolódók

Kimaradt?