Nyárádszentlászlón rajtolt a Filmtett alkotótábor

A kedd esti megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Filmtett Egyesület 14. filmes alkotótábora a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászlón.

44 erdélyi és magyarországi fiatal tanulhat filmkészítést és kritikaírást elismert szakemberektől; az alkotócsoportok vezetői idén: Hajdu Szabolcs filmrendező, Török-Illyés Orsolya színésznő, Patrovits Tamás és Bertóti Attila animációsfilm-rendezők, Tóth Zsolt és Bántó Csaba operatőrök, Kornis Anna és Kővári Szabolcs vágók, Várhegyi Rudolf és Lukács Péter hangmérnökök, Durst György producer és Boros Melinda gyártásvezető, Margitházi Beja filmesztéta és Jakab-Benke Nándor filmkritikus.

A tábor első napjaiban technikával, számítógépes programokkal ismerkednek minden csoport (forgatókönyvíró-rendező, rendezőasszisztens, animáció, operatőr és segédoperatőr, hangmérnök, vágó, gyártásvezető-producer, színész, filmkritikus) tagjai. Csütörtök-pénteken aztán összeállnak a stábok, és elkezdődnek a forgatások. Idén legalább 4 kisjátékfilm és 4 animációs film készül, ezen kívül minden évben készülnek további etűdök és rövidfilmek is.

Információk, képek és filmek a korábbi táborokról, táborokból itt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?