Koncertek, közönségtalálkozók és tehetségkutató a Szent György Napokon

Idén is az Ifjúsági Zenekarok Találkozójával kezdődik a Szent György Napok szabadtéri része, jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők. Kocsis B. János és Mădălin Guruianu, az Ifjúsági Udvar programszervezői rámutattak, hogy a magyar és román fiatalok a Hárit és Ecou egyesületeken keresztül hetedik éve szerveznek közös rendezvényt a városnapokon, ez idén is így lesz, viszont új helyszínre költöznek, az Unitárius templom mögötti „Testvérvárosok utcájába”.

Az Ifjúsági Udvar programja idén kiegészül a hagyományosan Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által szervezett Ifjúsági Együttesek Találkozójával, jelentette be Kovács Zenkő, a szervezet helyi elnöke, aki szerint a versenyre jelentkező zenekarok számára április 3-án a sepsiszentgyörgyi Bisztróban, és április 5-én a marosvásárhelyi Jazz Cafeban szerveznek előselejtezőt, a városnapokon 4 együttesnek biztosítanak fellépési lehetőséget. Április 30-án az Ifjúsági Együttesek Találkozóját a magyarországi Honeybeast együttes fellépése zárja.

Saint George Got Talent 

Május 1 és 3 között az Ifjúsági Udvarban tematikus napokat szerveznek, így pénteken a játék, szombaton a hagyomány és vasárnap a művészetek kerülnek előtérbe, de minden nap koncertek és közönségtalálkozók is lesznek. Az Ifjúsági Udvar fellépői között van a Bagossy Brothers Company, a Mini Snaps, a Phoenix együttes fiatal háromszéki dobosa, Flavius, a Bere Gratis, a Spam, a FúvóSokk, Kelemen Kabátban és Ion Creţeanu kobzás. Ugyanott zajlik a három napos Saint George Got Talent nevű tehetségkutató verseny is.

Tizenhárom együttes a nagyszínpadon

A Szent György Napok szóvivője, Erdély András sajtótájékoztatón ismertette a nagyszínpad fellépőit is. Május 1. és 3. között 13 együttes koncertezik, amelyből 4 csapat helybéli, mivel a szervezők idén nagyobb teret biztosítanak a helyi csapatoknak. Május 1-én, pénteken 16 órától a Százlábú és Százlábacskák Gyermek Táncegyüttes indítja a nagyszínpadi programot, majd a Mercedes Band akusztikus felállásban ad koncertet, de fellép a 3 Sud Est, a Sweet Life Society elektroswing együttes és a napot Péter Szabó Szilvia koncertje zárja.

Május 2-án, szombaton 18 órától a helybéli Selfish Murphy, majd Tóth Gabi, a Uriah Heep és az Anna and the Barbies koncertezik a Szent György Napokon. Május 3-án, vasárnap 16 órától a Heveder, majd a Budapest Bár, Ștefan Bănică Jr. és Zorán koncertezik.

Korábban kezdődik a tűzijáték

A Szent György Napokat a hagyomány szerint tűzijáték zárja, amely idén fényjátékkal egészül ki,  lézerrel és nagy teljesítményű reflektorokkal. Lakossági kérésre idén korábbi időpontra ütemezik be a városnapokat záró tűzijátékot: 22.30-kor kezdődik, ugyanis másnap munka- és iskolanap lesz. A városnapok programjáról itt tájékozódhatnak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?