Kijavíttatta az Uriah Heep honlapját a rockrajongó háromszéki lelkész

Egy rockrajongó református lelkésznek köszönhetően került fel a Szent György Napok rendezvénysorozat és a város magyar elnevezése az Uriah Heep együttes honlapjára.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi városnapok idei nemzetközi fellépője a nagyhírű angol rock banda lesz, amelynek háromszéki fellépése része az együttes világkörüli turnéjának is. A Uriah Heep Sidney-ből Cardiffba tartva megáll Sepsiszentgyörgyön is, csakhogy a honlapján ezt eddig kizárólag románul és tévesen hirdette. A mulasztást Balla Barna málnási református tiszteletes „tette a helyére”. A lelkész 25 éve lelkes rajongója az angol rockegyüttesnek, ezért levélben fordult a Uriah Heep tagjaihoz, és szóvá tette, hogy az együttes honlapján a május másodikai koncert helyszíneként „Stantu Gheorghe” szerepel.

A tiszteletes arra kérte az együttest, hogy „ha ez fontos nekik,” javítsák ki a hibát. Felvilágosította őket, hogy helyesen Sfântu Gheorghét kellett volna írni, ami Szent Györgyöt jelent, és a város nevét magyarul Sepsiszentgyörgynek írják, ugyanis a település lakóinak 70 százaléka magyar. Közölte azt is, hogy a Uriah Heep koncert a Szent György Napok nevű városünnep része lesz. 

A tiszteletes meglepetésére szinte azonnal választ kapott a Uriah Heep-től. A Louis nevű honlapszerkesztő megköszönte Balla Barna észrevételét, és jelentette: kijavították a hibát. Így most az angol rockegyüttes honlapján azt írja, hogy május 2-én fellépnek Sfantu Gheorghe/Sepsiszentgyorgy-ön, a Szent György Napok/Saint George Days festival-on.

Az együttes egyébként február 28-án New Yorkban koncertezett, majd detroiti, Milwaukee-i, tucsoni és Las Vegas-i fellépések után, március közepére ér San Franciscóba. Innen Ausztráliába repülnek, fellépnek többek között Sydneyben, Melbourne-ben, Perthben, majd Új-Zéland fővárosa, Auckland következik. Ezt követően Finnországba és Angliában adnak néhány koncertet, és úgy következik a Szent György Napok nagyszínpada. A veterán rock banda három hónapos világ-körüli turnéját hollandiai és észak-írországi fellépésekkel fejezi be.

A Szent György Napok szervezői elmondták, harmadik éve dolgoznak azon, hogy a volt kommunista országok irányába leginkább nyitó nyugati rockbandát, a Uriah Heepet Sepsiszentgyörgyre hozzák. A szervezők megköszönték a málnási lelkésznek, hogy „helyre tette a dolgokat”. Erre válaszul Balla Barna ezt írta: „Az én szerepem akkor is annyi marad, hogy írtam egy levelet. Ha mégis, továbbra is úgy gondolnátok, hogy ez egy nagy dolog, amit illik meghálálni, akkor összehoztok velük egy kétperces találkozóra és egy közös fotóra, és én nagyon le leszek kötelezve”.

Kapcsolódók

Kimaradt?