Fiatal humoristák szervezik az idei Humorfesztet

A 12. Erdélyi Humorfesztivált április 23 és 26. között szervezik meg Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Kolozsváron, ezúttal az RMDSZ Főtitkárságával karöltve fiatal humoristák.

Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagja szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján elmondta, 12 évvel ezelőtt a humorfesztivál jó játékszer és lehetség volt, sikerült a rendezvényt kihaszálva új kollégát találni maguknak, így pár hónapja jutottak el oda, hogy szükség van egy generáciváltásra. "Mi már elértük azt, amit szerettük volna, így átadjuk a rendezvényt egy fiatalabb humorista-generációnak, mi befejezzük a fesztivál szervezését" - fogalmazott.

Tóth Szabolcs bemutatta az új kollégákat: Kun Zsolt és György Botond szabad kezet kaptak, még a két "öreg" humoristát sem kell meghívniuk. Tóth kisebb performansszal is készült, egy papírfecnire ráírta a humorfesztivál e-mail fiókjának jelszavát, és átadta a két új szervezőnek.

Jakab Adorján az RMDSZ nevében megköszönte a Szomszédnéni Produkciós Iroda két humoristájának, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben megszervezték a fesztivált, újabb generációkat tettek közismertté, és elmondta, reméli, a jövőben is hasonlóan sikeres lesz a rendezvény, és még több fiatal tehetséget ismerhetnek fel.

Kun Zsolt arról beszélt, ismét várják tehetségkutatóra a jelentkezőket, György Botond elmondta, gyökeres változás abból a szempontból remélhetően nem lesz, hogy az érdeklődők sírnak majd nevetés helyett, és folyamatosan változtatják majd a fesztivált a közönség igényeinek megfelelően. A tehetségkutatást éppen azért vezetik vissza a repertoárba, hogy másnak is adjanak esélyt, ahogyan régen ők is kaptak. A jelentkezéseket a verseny@humorfeszt.ro címre várják árilis elsejéig, a fődíj kétezer lej.

Fellép a Szomszédnéni Produkciós Iroda, az Open Stage, Zsók Levente, Beliczai Balázs és még sokan mások. Jegyeket a pénztáraknál és a biletmaster.ro honlapján lehet váltani.

Marosvásárhelyen 23-án szervezik meg a fesztivált a Maros Művész Együttes előadótermében, a következő két napban Kolozsvárra költözik a rendevény, 24-én a kolozsvári Viktória moziban, 25-én a Florin Piersic moziban zajlik, 26-án pedig a kézdivásárhelyi színházban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?