Zilahon tartott előadást Vujity Tvrtko

A Szilágyság Kulturális Egyesület és a Szilágy Társaság szervezésében először látogatott a hepehupás, vén Szilágyba Vujity Tvrtko, aki Pokoli Történetek – Angyali Történetek előadásával két óra erejéig történeteivel körbejárta a Földet a közönséggel. 2015. február 7-én, 18 órától a Zilahi Művelődési Ház, a helyiek által jól ismert volt Club T adott otthont a felejthetetlen előadásnak. A rendezvény partnere volt a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZiT) és a Szilágyság hetilap.

„Hatalmas élményekben volt részem Szilágy megyében. Elképesztő erőt adott az a rengeteg szeretet, amit a zilahiaktól és az egész megyéből érkezőktől kaptam. Álltak a karzaton, lógtak a csilláron és még az a terem is zsúfolásig tele volt, ahol nem is láttak, csak hallottak” – számol be Vujity Tvrtko hivatalos Facebook-oldalán a február 7-i előadásáról.

Közel egy órával a kezdés előtt már tömegek álltak az ajtó előtt, és türelmetlenül várták, hogy végre élőben is láthassák az embert, akit már a televízióból nagyon jól ismernek. Hihetetlen gyorsasággal talált gazdára a több mint 300 ülőhely, és közel 100 ember döntött úgy, hogy lábon állva is érdemes Vujity Tvrtko előadását nézni, vagy a szomszédos teremből csupán hallgatni.

Vujity Tvrtko nem csak egy felejthetetlen élmény adott a résztvevőknek. Két óra elteltével a közönség felismerte, hogy élete értékesebb és szebb, mint azt gondolta volna. A jelenlévők megismerték a világ legmulatságosabb diktatúráját, Haiti valóságát, Fekete-Afrika misztikumát, Észak-Korea hétpecsétes titkait, a világ legerősebb emberét, a királynő beszédét és az ölelés hatalmát.

„Először is fantasztikus volt a szervezés, és ezt nagyon szépen köszönöm Tamarának és Istvánnak, a Szilágyság Kulturális Egyesületnek, a Szilágy Társaságnak és Seres Dénes parlamenti képviselőnek, az RMDSZ Szilágy megyei szervezete elnökének. Nagyon szépen köszönöm mindazoknak az embereknek, akik megtiszteltek a bizalmukkal. Hála Istennek, lekopogom, nagy büszkeség, hogy amerre járok, mindig megtelnek a termek. Most egy kicsit túlcsordult és több terem is megtelt, de úgy gondolom, hogy mindig ígérek valamit, és ez az ígéret azért erős és kemény, mert egyedül állok a színpadon egy mikrofonnal a kezemben, és nincsenek pomponos lányok, nincs tűzijáték. Nagyon boldoggá tesz az, hogy egy magyarországi, magát horvátnak valló emberért eljön sok-sok itteni magyar. Remélem, együtt erősödtünk meg, és a magyarság fontosságára, az anyanyelvre és sok minden másra sikerült felhívnom a figyelmet annak ellenére, hogy elsősorban az volt a célom, hogy kicsit körbeutazzuk a Földet, hogy elgondolkodtató, igazi hétköznapi hősöket, példaképeket mutassak be. Fantasztikus volt az a szeretet, amivel fogadtak, és ha legközelebb meghívnak, akkor legközelebb is eljövök” – nyilatkozta Vujity Tvrtko a Szilágyság hetilap munkatársának. 

Kapcsolódók

Kimaradt?