Kolozsváron, Brassóban és Szovátán ad elő Vujity Tvrtko

Október 27-30. között tart előadásokat Erdélyben Vujity Tvrtko, amelyekkel bebizonyítja: nincs okunk a szomorkodásra, örömre viszont annál több is akad.

Első kolozsvári, brassói és szovátai előadói estje során olyan témákat érint majd, mint a világ utolsó magyar hadifoglyának hazatérése, Kim Ir Szen üvegkoporsója, vagy a világhírű 3-as szektor. Mesél a világ legnagyobb lepratelepéről, ahol az arc nélküli emberek élnek, a közönség pedig megismerheti a világ legidiótább diktátorát is.

Tvrtko Erdélyben több alkalommal is megfordult, ami nem meglepő, nagymamája a háromszéki Ozsdola szülöttje. már 2012-ben bemutatkozott a székelyföldi közönség előtt, először Sepsiszentgyörgyön, ahol egymás után kétszer telt meg a színház, közel ezer olvasójával találkozott, később Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen is telt ház fogadta a Pulitzer emlékdíjas riportert.

A találkozókra a következő helyszíneken kerül sor: Kolozsvár: október 27, 19 óra, Magyar Állami Opera, Brassó: október 29, 19 óra, Brassó Filharmónia terme, Patria terem, Szováta: október 30, 19 óra, Domokos Kázmér Művelődési Ház. Egy belépőjegy ára elővételben kedvezményesen 18 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 13 lej. Kolozsváron a Magyar Állami Opera jegypénztárában lehet vásárolni jegyet, a jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitvatartási ideje: naponta 10.00-13.00, valamint 16.30-18.30 óra között.

Az érdeklődők beszámolóiból kiderült: a közönségtalálkozók nagyon jó hangulatban zajlanak, hisz olyan hétköznapi emberekről mesél, akik kitartanak álmaik mellett. Az előadásból nem hiányozhat néhány jelenleg is aktív diktatúra, ugyanakkor Tvrtko újra és újra rávezeti a közönségét arra, hogy nem nekünk, magyaroknak a legrosszabb a világon.

Kimaradt?