Kezdődnek a Csűrszínházi Napok Mikházán

Pénteken, június 27-én este hat órakor veszi kezdetét Mikházán a 12-ik Csűrszínházi Napok rendezvénysorozat, amely ez alkalommal is gazdag programmal várja az érdeklődőket. A kiállításokra, színházi előadásokra a marosvásárhelyi közönség mellett számítanak a távolról érkezőkre is a szervezők, ahogy a helyieket is szeretnék szép számban köszönteni az eseményen.

Lencsevégen Nyárádremete község címmel nyílik meg az a fotókiállítás este hat órakor az iskolában, amely a környező falvakat mutatja be úgy, ahogy azt a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub fotográfusai látták és megörökítették. A kiállítás a helybélieknek is újat mondhat, hiszen azok a fotóművészek, akik a Csűrszínházi Napokat megelőző egy-két hónapban végigjárták a településeket, másképp láttatják mindazt, amit az ottaniak már megszoktak, vagy már észre sem vesznek. A helyi művelődési házban 19 órakor Sebestyén Aba lép színpadra a Yorick Stúdió produkciójával, Székely János Dózsa című darabjával, amelynek rendezője Török Viola.

A következő előadás, aminek a Csűrszínház ad otthont, a Spektrum Színház produkciója, Tamási Áron Vitéz lélek című színműve, ugyancsak Török Viola rendezésében, a Bekecs Néptáncegyüttes közreműködésével. A pénteki eseménysorozatot a 22.30-kor kezdődő táncház koronázza meg, amelyre a belépés ingyenes és amelyre a falubelieket is nagy szeretettel várják a rendezők.

A Csűrszínházi Napok június 28-án, szombaton 11 órakor könyvbemutatóval folytatódnak. A Mentor Kiadó és a Csűrszínházi Egyesület szervezésében Székely Szabó Zoltán Végtelen farsang című kötetét mutatják be. A rendezvénynek a Reneszánsz panzió ad otthont, ahol az érdeklődők a Székelyföld című folyóirat szerkesztőivel is találkoznak.

Este hétkor a Soproni Petőfi Színház Katona Imre: A zuhanás második pillanata című előadást mutatják be a művelődési házban a szerző rendezésében. Este kilenc órakor Neil Simon: Napsugár fiúk című produkciót a Csűrszínházban mutatja be a Csíki Játékszín Parászka Miklós rendezésében. A két főszerepben Szélyes Ferencet és Fülöp Zoltánt láthatja a nagyérdemű.

Vasárnap, június 29-én 11 órakor Lewis Carroll Alice Tükörországban című zenés mesejátékot játssza a Csűrszínházban az Artecotur Egyesület diákszínjátszó csapata, illetve ugyanott kerül sor 17 órakor a II. Széllyes Sándor-népdalvetélkedőre.

Kapcsolódók

Kimaradt?