Teltházas Alice-bemutató Marosvásárhelyen

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház adott otthont az Artecotur Egyesület által működtetett Artsy M diákszíntársulat Lewis Carroll: Alice Tükörországban című mesejátéka szerda esti bemutatójának.

A bábszínház nagyterme zsúfolásig megtelt, pótszékeken, lépcsőn és földön is ültek a kíváncsiak, fiatalok, idősek, kis- és nagy gyerekek, akik eljöttek, hogy megnézzék az iskolások által bemutatott produkciót. Az előadás kezdete előtt Vajda György újságíró, az Artecotur Egyesület elnöke rekordnak nevezte, hogy annyian eljöttek a bemutatóra, egy magánkezdeményezésre, ahogy fogalmazott. Az Alice Tükörországban tulajdonképpen évadzáró előadása volt a diákszínjátszó csoportnak, hiszen, ahogy az egyesület elnöke fogalmazott: van közöttük nyolcadikos, van érettségiző és olyan is, aki bukásra áll. Valamennyien várják már, hogy vakációzhassanak, kipihenhessék a sulit.

A darab, amelynek rendezője Faragó Zénó színművész, játékos kaland és a társadalomnak állít tükörképet, nem csupán a gyerekeket szólítja meg, de a fiatalokat és a felnőtteket is, a szimbolikus történetben mindenki talál magának értelmeznivalót.

Vajda György az előadás előtt elmondta azt is, hogy a próbáknak az RMDSZ adott helyet a székházában. De ugyancsak sokat köszönhetnek az Ariel Színház mellett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznak is a próbalehetőségekért, színpadért, a Művészeti Egyetemnek az együttműködő támogatásért, ahogy a Maros Megyei Tanács és a Communitas Alapítvány segítségéért is.

Az Alice Tükörországban produkciót legközelebb június 29-én, vasárnap 11 órától tekintheti meg a közönség a mikházi Csűrszínházban. 

 

Kimaradt?