Vitéz lélek: a Spectrum társulata lép színre Mikházán

Mesebeli környezetben, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínházban viszi színre Tamási Áron Vitéz lélek című produkcióját a Spectrum Színház. Június 27-én, pénteken 21 órától lehet részese a közönség BallaPéter (Faragó Zénó) igazságkeresésének. Az előadás a Csűrszínház színpadán még igazabbá varázsolja a hit és hűség drámáját. Az előadás rendezője Török Viola, koreográfus Ivácson László, Közreműködik a Bekecs Néptáncegyüttes.

A Török Viola rendezésében színpadra álmodott előadásban megváltozott, elidegenedett világba tér „haza” hét évnyi távollét után Balla Péter (Faragó Zénó): az I. világháború utáni székely faluban megbomlott a korábbi rend. Menyasszonya, Rózáli (Ritziu Ilka Krisztina) már a bíró (Kinda Szilárd) felesége, apját közben eltemették, szülőházát, „fészkét” nem találja, a hagyományos földművelés helyett a gépeket részesítik előnyben… A háborútól megfáradt és az emberéletek kioltására alkalmas gépezetektől megundorodott Péter különleges módját találja az újrakezdésnek: szamarat vesz magának, és azt hirdeti, hogy annak segítségével, illetve erős hittel mindent újra lehet építeni, azaz a gyökerekhez visszatérve megtalálhatja boldogságát a székely ember. Hogy ez sikerül-e, és ha igen hogyan, arra az alig több, mint másfél órás előadás ad választ.

A produkció szerves részét alkotja a Bekecs Néptáncegyüttes. A csapat a Duna televízió által idén is megszervezett Fölszállott a páva című népi tehetségkutató vetélkedőjének különdíj-nyertese. A táncosokat tehát, a Spectrum Színház művészeivel együtt, június 27-én élőben is láthatják Mikházán.

Helyet a 0744-301875-ös telefonszámon lehet foglalni.

Kapcsolódók

Kimaradt?