Színházi világnap Temesváron és Debrecenben

A színházi világnap alkalmából, március 27-én egyszerre két előadással, két különböző városban, Temesváron és Debrecenben ünnepel a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Idén nyolcadik kiadásához érkezett a debreceni Deszka fesztivál, mely egyike a kortárs magyar drámákat színpadra állító hazai és határon túli színházak legjelesebb seregszemléjének. A március 21 és 29 között megszervezésre kerülő programsorozat keretén belül a temesvári magyar társulat Hajdu Szabolcs Békeidő című előadásával vendégszerepel majd a Csokonai Színházban. Az előadás március 27-én két alkalommal is megtekinthető lesz Debrecenben.

Aznap határon innen is ünnepel majd a színház. A 2011-ben bemutatott, két fesztiváldíjas, nagysikerű előadás a Prah, március 27-én 50. előadásához érkezik.  A bemutatása óta megért 50 előadás azt mutatja, hogy nem csak a színházi szakma, de a közönség elismerését is sikeresen kivívta magának ez a kétszereplős „lottó-dráma”, ezért Spiró darabjának 50. előadásának alkalmából a színház társulata kis meglepetéssel várja az érdeklődőket.  A László Sándor rendezte előadásban Szász Enikőt és Dukász Pétert láthatja a közönség este 19 órától a színház Stúdió termében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?