Szerdán és csütörtökön a színházé a főszerep Kolozsváron

Mint arról beszámoltunk, a Kolozsvári Állami Magyar Színház kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli március 26-án és 27-én a Színház Világnapját. Az alábbiakban a részletes programot közöljük. Az Álomgyár című, csütörtök esti előadáson és a színházi vacsorán kívül minden rendezvény ingyenes.

PROGRAM

2014. március 26.

9 órától Café Színház – előadásvetítések

Aki korán fel tud kelni a színházi világnapot megelőző reggelen, teával, kávéval, süteménnyel és még színházzal is megjutalmazzák. Március 27-ére készülve olyan előadásokat vetítenek hat és fél órán keresztül a színházbüfében, amelyeket ma is szívesen nézünk újra.

09.00 – 10.20

Marie Jones: Kövekkel a zsebében (r.: Keresztes Attila)

10.30 – 12.05

Eugène Ionesco: A kopasz énekesnő (r.: Tompa Gábor)

12.15 – 14.00

Hanoch Levin: Jákobi és Lájdentál (r.: Elie Malka)

14.10 – 15.30

Eugène Ionesco: Jacques vagy a behódolás (r.: Tompa Gábor)

19 órától színházi vacsora
helyszín: VIA Étterem (Inocenţiu Micu Klein utca 6. szám)
A tavalyi évhez hasonlóan a vacsorát idén is a társulat tagjai főzik Náday Egon konyhaművészetével párban. Az ételt és a színházi menüt szintén a kolozsvári színház színészei szolgálják fel meglepetésekkel fűszerezve. Mindeközben Kató Emőke Beyoncé, Amy Winehouse, Iyeoka, Nina Simone, Gnarls Barkley és mások dalait adja elő. Zongorán kísér Szép András, szaxofonon közreműködik Balla Szabolcs.
A vacsorára előzetes jelentkezés szükséges a contact@viarestaurant.ro e-mail címen vagy a +40 264 593 220-as és a +40 733 060 666-os telefonszámon.
A részvételi díj személyenként 110 lej. A helyek száma korlátozott.

2014. március 27.

10 és 13 óra között kulisszalátogatás

Az érdeklődőket a társulat tagjai körbevezetik a színház épületében. A jelentkezők a színpadot, a díszletraktárt, a műhelyeket és a stúdiót is megtekinthetik. Az idegenvezetés során olyan terekbe nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyekben az év többi részén az alkotói próbafolyamat és a műhelymunka zajlik. A programot a társulat tagjai az adott helyekhez kötődő anekdotákkal színesítik.

Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen.

A 30 fős csoportok félóránként várják a színház bejáratánál. Az indulások időpontja: 10, 10.30, 11, 11.30, 12, 12.30.

10 és 13 óra között gyerekprogram

A játékdélelőtt alatt a gyerekek interaktív foglalkozásokon vehetnek részt a színészek és színészhallgatók vezetésével a színházbüfében.

10 és 13 óra között mozgás-workshop Györgyjakab Enikővel

A foglalkozás két 20 fős korosztályhoz szól: a 16 és 18 év közöttiek 10 órától, a 18 év feletti érdeklődők 11.30-tól vehetnek részt a nagyszínpadi workshopon. A munkafolyamathoz, amelyet 12.50-től bemutató követ, kényelmes ruha és cipő szükséges.

A workshopra az életkor megjelölésével előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen.

12.50-től workshop-bemutató

A mozgás-workshop tagjai a nagyszínpadon a nyílt nap résztvevői számára bemutatót tartanak a munkafolyamat gyakorlataiból.

13 órától kiállításmegnyitó

Carmencita Brojboiu Getting real című kiállítása nyílik meg, amelynek során az alkotó vezetésével betekinthetünk a díszlettervezés munkafolyamatába az előkészítéstől a megvalósulásig.

14 órától ping-pong bajnokság a Bulgakov kávéházban

15 órától nyílt próba

A 0001-es szoba.Álomgyár nyílt próbáján az érdeklődők végigkövethetik a művészek felkészülését az esti előadásra. A nyílt próbát megelőzően a stúdió előcsarnokában megtekinthető az előadáshoz kapcsolódó Silent Places című film Simona Deaconescu rendezésében.

Találkozás a színház stúdiójának bejáratánál 14.45-kor. A nyílt próba kezdési időpontja rögzített, késni nem lehet.

20 órától 0001-es szoba.Álomgyár

A Bukaresti Nemzeti Táncközpont vendégelőadása a színház Stúdiótermében tekinthető meg. A kortárs táncelőadás egy kutatómunka eredménye, olyan interdiszciplináris műhely, amely egyesíti a táncot, a videografikát és az elektromos zenét egy kulisszák nélküli előadásban.

Jegyek már válthatók a színház jegypénztárában és a www.biletmaster.ro oldalon.

21 órától Loose Neckties Society koncert, helyszín: Bulgakov kávéház

Színházvadászat, avagy színház a mindennapjainkban

A közelgő színházi világnap alkalmából olyan, a mindennapi valóságból vett fényképeket várnak, amelyek visszaadják egy előadás hangulatát, jeleneteit, szereplőit. A fényképek mellé az adott előadás címének és szerepelőinek megnevezését is kérik.

Felismerted már egy piaci árusban Ványa bácsit? Láttad a Csipke szereplőit a Házsongárdban? Érezted már, hogy a saját konyhádban élnek Julie kisasszonyék?
Ha igen, akkor fényképezd le, és küldd el nekünk!
küldetés: fotó + előadáscím + szereplők megnevezése
határidő: március 24.
célpont: vilagnap@huntheater.ro
zsákmány: online + offline minitárlat

Kapcsolódók

Kimaradt?