Még lehet jelentkezni a könyvvásár ifjúsági pályázataira

Több mint 30 csapat jelentkezett a 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői által meghirdetett „Hol terem a magyar vitéz?” című játékos vetélkedőre. A szervezők beszámolója szerint a Gárdonyi Géza  Egri Csillagok című regénye kapcsán meghirdetett vetélkedőre a marosvásárhelyi iskolák mellett, a megye olyan településeiről neveztek be, mint Dicsőszentmárton, Nyárádszereda, de a jelentkezők között találjuk a márkodi, gyulakutai vagy vajdaszentiványi diákokat is. A vetélkedő elődöntőjére november 7-én, 15 órától a Bolyai Klubban ( Kazinczy /M. Kogălniceanu utca 18. szám) kerül sor.

2013-ban ünnepeljük Gárdonyi Géza író születésének 150. évfordulóját. A 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői, a Romániai Magyar Könyves Céh és a Marosvásárhelyi Kulturális Központ a neves író tiszteletére hirdette meg a játékos vetélkedőt V – VIII. osztályos diákok  számára.  A vetélkedőre október 25-ig háromfős csapatokkal lehetett  jelentkezni.

A Könyvvásár alkotói pályázataira még három napig, november 4-éig lehet jelentkezni. A szervezők IX – XII-es diákok jelentkezését várják három kategóriában: zene, irodalom és képzőművészet.

A 300, 200, illetve 100 lej értékű könyvutalványokkal díjazott pályázat az alábbi kategóriákban került kiírásra:

 

I.                    Tervezd újra kedvenc könyved borítóját!

Könyvborító pályázat

II.                  A költő légy te magad!

Vers és rövidpróza pályázat.

Téma: Weöres Sándor Eltévedt gyerek című versének utolsó 8 sora

III.               Légy Weöres Sándor zeneszerzője

Versmegzenésítési pályázat

Zenésítsd meg tetszés szerint Weöres Sándor Eltévedt gyerek, Rongyszőnyeg -16 vagy ABC (B, K, S) című versét.

A pályázatokat az office@vasarhely.ro email címre várják. További információk itt.  www.vasarhely.ro/konyvvasar

 

Kapcsolódók

Kimaradt?