Megvan a marosvásárhelyi könyvvásár pályázatának nyertese

Medvés Emese nyerte a 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár reklámfilm-ötlet pályázatát.

A szeptember elején meghirdetett pályázatra olyan 30 másodpercben kivitelezhető reklámfilm-ötletet vártak, amely eredeti, emlékezetes és kifejező módon népszerűsíti és hordozza a könyvvásár üzenetét. 

A Romániai Magyar Könyves Céh és a Marosvásárhelyi Kulturális Központ pályázatára összesen 32 pályamunka érkezett. Nemcsak Romániából, hanem Magyarországról is voltak jelentkezők, akik szinte minden korosztályt képviseltek – a legfiatalabb pályázó még tizenéves.

A szervezők a legjobbnak ítélt forgatókönyv, vagyis Medvés Emese ötlete alapján készítik a könyvvásárt népszerűsítő reklámfilmet. A nyertes pályázó jutalma 500 lej. Ennél azonban fontosabb, hogy az ő ötlete alapján népszerűsítik Erdély eddigi legnagyobb, közel két évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi könyvvásárát.

A 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárra november 14-e és 16-a között kerül sor, a megszokott és egyben legméltóbb helyszínen, a Marosvásárhely Nemzeti Színházban. Az előző évekhez hasonlóan jelen lesznek a Kárpát-medence többi régióiban (Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja) működő kiadók, de képviselik magukat romániai nem magyar kiadók is. A rendezvény számos járulékos programmal egészül ki, így kerülhet sor idén a Gryllus Dániel – Weöres Sándor: A teljesség felé című produkcióra is, mely olyan neves művészeket vonultat fel, mint: Both Miklós, Ferenczi György, Palya Bea, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Szalóki Ági, Szirtes Edina Mókus.

 

Kimaradt?