Még lehet jelentkezni a Könyvvásár diákvetélkedőjére

Még négy napig, október 25-éig lehet jelentkezni a 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében Gárdonyi Géza tiszteletére meghirdetett „Hol terem a magyar Vitéz?”  című játékos vetélkedőre. A Marosvásárhelyi Kulturális Központ és a Romániai Magyar Könyves Céh általszervezett vetélkedőt november 14-én 11.00 órától tartják a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház underground termében. Az esemény apropója a kiváló magyar író születésének 150. évfordulója.

A tavalyi könyvvásár sikeres gyerekprogramjaira alapozva a szervezők idén az óvódások és elemi iskolások mellett az V – VIII., illetve a IX-XII. osztályos diákoknak is szerveznek programokat.

Az V – VIII. osztályosoknak meghirdetett vetélkedőre a szervezők 3 fős csapatok jelentkezését várják. A játékos vetélkedő Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényére épül, külön szakirodalmat a szervezők nem írnak elő. A vetélkedő célja a kiváló magyar író művének megismerése, játékos feldolgozása, népszerűsítése. Jelentkezni október 25-ig az office@vasarhely.ro e-mail címen lehet. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet.

A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan idén is különleges kulturális programokkal várják a könyves szemle látogatóit. Az idei vásár kiemelt programja az erdélyi premiernek is számító Gryllus Dániel – Weöres Sándor: A teljesség felé című produkció, amelyet olyan elismert művészek mutatnak be, mint Palya Bea, Sebestyén Márta, Szalóki Ági, Szirtes Edina Mókus, Sebő Ferenc, Gryllus Dániel vagy Both Miklós és Ferenczi György.

A gyerekeket ebben az évben a Kaláka Együttes szórakoztatja, akik erdélyi költők verseivel állnak színpadra.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, mint a rendezvény házigazdája gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, és a vásár keretében kerül sor legújabb darabjuk bemutatójára. A Tompa Miklós Társulat az orosz író, Szuhovo-Kobilin Tarelkin halála című drámáját adja elő.

További részletek a www.vasarhely.ro/konyvvasar, www.facebook.com/konyvvasar találhatók, vagy az office@vasarhely.ro e-mail címen kérhető.

Kapcsolódók

Kimaradt?