Mezőségi turnéra indul a Hargita Együttes

Hargita Megye Tanácsának Összetartozunk közösségépítő programja keretében szórványturnéra indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A társulat a János vitéz, avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése című táncjátékát mutatja be mezőségi szórványtelepüléseken.

A turné első állomása Dés, ahol október 11-én, pénteken este 7 órakor lép színpadra a csapat a Művész (Arta) mozi termében.

Október 12-én, szombaton az együttes Szentmátéban a 18. Hagyaték – Mezőségi Népzene- és Néptánctalálkozón vesz részt, aminek egyben kezdeményezője és szervezője is. Az eddig viceiként ismert találkozó ettől az évtől vándortalálkozóként ad lehetőséget a környékbelieknek, hogy házigazdaként jobban megmutathassák magukat, megőrzött szokásaikat és közösségük erejét, egyúttal pedig visszaigazolást kaphassanak és új erőt merítsenek a jövőre.

A harmadik napon, október 13-án, vasárnap Mezőköbölkúton folytatódik a turné, ahol a Művelődési Házban délután fél ötkor (16.30) kezdődik az előadás. Következik 14-én, hétfőn Tacs, majd 15-én, kedden Bethlen, mindkét településen a Művelődési Házban este 7 órai kezdéssel.

Az idei turné utolsó állomása Cegőtelke, ahol október 16-án, szerdán este 7 órakor lép színpadra a társulat.

A szórványturné támogatói Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?