Klubkoncertek kövezik ki az idei PMN útját a siker felé

Hol vehemens ugrálással, hogy a párjukkal összesimulva ünnepelték a szatmári zenekarokat a fiatalok a XII. Partiumi Magyar Napok hétköznapokra időzített klubkoncertjein. A Down Town Pub jó helyszínnek bizonyul ahhoz, hogy a fiatal, szakmailag erősnek bizonyuló együttesek fellépési lehetőséget kapjanak.

Első este a The Phoenix támadt fel újra és újra, hogy megmozgassa, vagy éppen andalítsa a fiatalabb korosztály képviselőit. A házibuli-hangulat adott volt. A fiatalok 2011 óta színesítik a szatmárnémeti zenei palettát. Fiatalosak, lendületesek, és éltető elemüknek a levegő helyett nyugodtan a zenét választanák, ha lehetne. Saját dalaik sorra születnek akkor is, ha az együttes több változáson is keresztülment az utóbbi két évben. Nevükhöz méltóan újul meg a Fehér Róbert, Garda Márk, Hankovszky Arnold, Kallós András és Szatmári Ádám alkotta zenekar.

Második este nem az ő alteregójuk került színpadra ugyanott, hanem az Alterego együttes, amely már az idősebb korosztályokat célozza meg, de ugyanolyan lelkesen és magas felkészültséggel csapnak a húrok közé, s keltik életre kedvelt dallamait a szatmári közönségnek. Kedvelt és ismert dalok szólaltak meg, amelyeket a legfinnyásabb látogató is közelebb érezhetett magához őket.

Közben a No Pardon Pub hűs estéibe igazi zenei csemegét szolgáltak fel a PMN szervezői: Bertóti Johanna kápráztatta el a közönséget. Kedd este megzenésített versekkel kalauzolta művészetének varázsos világába a hallgatóságát. Repertoárján főleg huszadik századi és kortárs költők művei szerepeltek. Többek között megzenésített Áprily, Dsida, Weöres Sándor, Kányádi-versek csendültek fel az est során, de Varró Dániel SMS-versek című művéből és Devecseri Gábor Állatkerti útmutató című költeményéből is elhangzottak részletek. S ahogy ígérte, bevonta a közönséget is derűs, már-már gyermekien ártatlan, ám mégis érzelmektől telítődött világába.

Szerda este a DØTS lép fel 22 óra 30 perctől a Down Town Pubban, míg csütörtök este a Straight up ska zenei stílusban megszólaló zenészeié lesz a pálya ugyanott és ugyanabban az időben.

 

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery’s Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24

Kapcsolódók

Kimaradt?