Partiumi Magyar Napok: jazz, színház, futball és nemzeti ünnep

Augusztus 19-én, hétfőn a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban 17 órától nyitják meg az Albert Flórián kiállítást. 19 órától a klubkoncertek keretében a No Pardon Pubban Kiss Flóra és Tempfli Erik duó jazzkoncertjét hallgathatják a látogatók. A Tűzoltótoronynál 21 óra 30 perctől népesül be a tér, amikor a színházkedvelők az Aradi Kamaraszínház előadásába tekinthetik meg az Üvöltés a zsenikért - Oroszok című előadást.

A magyar állam megalapításának ünnepén Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálja a misét a Római Katolikus Szentegyházban reggel kilenc órától. Ezt követően tíz órától az emlékezés és a tisztelet koszorúit helyezheti el mindenki Szent István király szobránál. Az érdeklődők délután öt órától a Szatmárnémeti Református Kollégiumban dr. Révész Sándor szegedi történész „A honfoglaló magyarság hagyatéka” címmel tartandó előadását hallgathatják meg a Szent István Kör szervezésében.

Államalapító királyunk megünneplése után a No Pardon Pubban órától Bertóti Johanna önálló estjén hallgathatják meg 20. századi és kortárs költők megzenésített verseit. Ugyanebben az időben zajlik majd az ifjúsági tábornál lévő pályán az RMDSZ politikusok és a sajtó képviselőinek barátságos futballmérkőzése. A Tűzoltótoronynál 21 óra 30 perctől Vörösmarty Mihály: Tekéntetes úr című művét adja elő a beregszászi Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadása. S ha valakinek még ez se lenne elég, akkor 22 óra 30 perctől klubkoncerten hallgathatja meg az Alterego együttest a Down Town Pubban.

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery’s Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?