Tengerparti parti és mozgásszínházi performansz Sepsiszentgyörgyön

Igazi nyári hangulatot ígér a háromszéki megyeközpont belvárosába látogatóknak a település Városimázs Irodája.  A Sepsiszentgyörgy - Székelyföld Kulturális Fővárosa program részeként mozgásszínházi performanszra és filmvetítésre is sor kerül a következő napokban.

Tein Syndrome – summer edition

Augusztus 20-án, kedden 16 és 23 óra között a Tein Teaház előtt tengerpart üzemmódra lehet váltani a Tone Troopers közreműködésével. Egy licsi-locsi, nyári dallamos egyvelegre, esti vetítésre, jókedvre lehet számítani, a fürdőruhát és a napszemüveget biztosítsa mindenki magának, a többi adott lesz – ígérik a szervezők.

Haute Cuisine – bemutató

Augusztus 20-án, kedden 21 órakor Haute Cuisine címmel mozgásszínházi performance bemutatót tart a sepsiszentgyörgyi ŞPRAIŢ Egyesület a Lábas Ház nagytermében. Az előadást Alexandra Felseghi és Mircea Laslo szövege alapján szabadon rendezte és játssza: Veres Nagy Attila, Fatma Mohamed és Elena Popa.

Az Haute Cuisine a párkapcsolat kialakulásáról szól. Egy tüzes és keser-édes performance, ami megpróbál valamit visszaadni abból az örök és olthatatlan szomjúságból, amit a szerelem iránt érzünk. A főzés ürügyén a csábítás minden eszközét bevetik a szereplők, így minden érzelmi állapotot végigjárnak: a szerelem – gyűlölet, vonzódás – elutasítás, figyelem – nemtörődömség, beszéd – hallgatás mind a párkapcsolat kialakulásának velejárója.

A második előadásra csütörtökön augusztus 22-én 21 órakor kerül sor. Kérjük, jelezze részvételi szándékát a 0721130725 vagy a 0753707206 telefonszámon. A projekt megvalósulását támogatta Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa.

Esküvő után a parkban

Augusztus 21-én, szerdán 21 órától az Erzsébet parkban az Esküvő után című svéd-dán filmdrámát vetítik, amelyet 2007-ben a legjobb idegennyelvű film Oscarjára jelöltek. Susanne Bier filmje.

Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége. Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy, hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen), az ő fiatalkori szerelme. Az esküvő múlt és jövő sorsdöntő találkozásának színhelye és Jacobot életre szóló döntések elé állítja.

A filmet az európai filmeket forgalmazó Clorofilm kft. támogatásával, a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében vetítik és része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?