Zenés utazások Sepsiszentgyörgyön

Új programsorozat indult a Hang és szó évében, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program keretében. A Polgármesteri Hivatal Városimázs Irodája helyi zenészeket kért fel, hogy ezen a nyáron egy-egy spontán akció részeként, nem a megszokott koncerthelyszíneken lepjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval. A Zene máshol programsorozat első részeként iskolákban, óvodákban léptek fel a helyi zenészek a gyerekek nagy örömére. Most pedig autóbuszokon találkozhatnak a sepsiszentgyörgyiek a zenészekkel, majd a Félszigeten is bemutatják a programot.

Július 15-én és 16-án, hétfőn és kedden, 16 és 18 óra között a sepsiszentgyörgyi Multitrans 1-es és 2-es járatain tartanak minikoncertet a zenészek. Közreműködik: Ferencz Áron, Gáspár Álmos, Vitályos Lehel, Folker, Fabatka, Albert Nagy Örs, Luiza Zan, Ségercz Ferenc és barátai. Mindkét nap az 1-es zenés járat 16 óra 20 perckor, a 2-es zenés járat 16 óra 35 perckor indul az állomásról. A program partnere a MultiTrans RT., Sepsiszentgyörgy Közlekedési Vállalata.

Mint ismeretes, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa célkitűzései közé tartozik kivinni a művészetet az utcára, hozzáférhetővé téve minél szélesebb rétegek számára. A Zene máshol program célja egyrészt olyan sepsiszentgyörgyieket megszólítani, akik amúgy nem járnak koncertekre, másrészt egész fiatalkorban megismertetni a gyerekekkel a zenét, harmadrészt pedig népszerűsíteni a helyi zenészeket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?