KMN:óriási érdeklődés már a nulladik napon

Vasárnap délelőtt 11-kor, a Pata utcai református templom Fehér Galériájában megnyitott "Múló idők" című fotótárlattal kezdetét vette a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata. Noha még csak a nulladik napnál tart, Kolozsvár magyarságának legátfogóbb rendezvénysorozata máris felébresztette a várost nyár végi szendergéséből.

A Pata utcai református templom kis Fehér Galériájába alig lehetett férni, annyian voltak kíváncsiak az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubja Múló idők című kiállítására.
A Deák József, az EKE Fotóklub néhai tagjának emlékére összeállított tárlatot Ferenczy Miklós református lelkipásztor és Kalló Márta, az Edélyi Kárpát Egyesület tagja mutatták be a 4. Kolozsvári Magyar Napok nyitómozzanataként. A negyvennégy pillanatképet magába foglaló gyűjtemény tíz fotóművész munkájából állt össze, és az elmúlás témája köré szerveződik.

A Főtéren folytatódott a 15. Szent István-napi Néptánctalálkozó résztvevőinek bemutatkozása, ezúttal a vajdasági Cirkalom Néptáncegyüttes, a szlovákiai FS Nadsenci, a lengyelországi Zespol Piesni i Tanca Tramblanka és a magyarországi Józsa Gergely Néptáncegyüttes mutatta be viseletét és táncait.

Mindeközben a közönség valósággal szétkapkodta a Kolozsvári Magyar Napok első programfüzeteit. A rendezvénysorozat teljes programja itt található.

Romos kastélyok, épített emlékek a Múló idők címet viselő tárlaton Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok2_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok3_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok4_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok5_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok6_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok7_resize.jpg"> Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidok8_resize.jpg"> Ferenczy Miklós református lelkész nyitotta meg a tárlatot Múló idők - <span class=az Erdélyi Kárpát Egyesület Fotóklubjának kiállítása " src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery182/muloidpk3_resize.jpg"> Ha a családban mindenki táncos, a gyereket is felpakolják a szülők, amikor kiszállásra mennek.  Vajdaságból jött Kolozsvárra ez a táncos-család, hogy fellépjen a Szenti István-napi találkozón Innen jöttem Az árnyékban egy fokkal elviselhetőbb a sűrű szövésű népviselet Az első programfüzeteket két perc alatt szétkapkodták ...és már fordulni is kell a következő paksamétáért... Taps a távoli kollégáknak Csak meg ne süsse a Nap a papát, amíg a táncot nézi... Akik készültek a tűző napsütésre Gondoskodás És a legvidámabb pillanatok, amikor a közönség is táncra perdül...

Kimaradt?