Helikon a völgyben és unplugged koncertek a Félsziget borudvarában

18 író és költő lesz a vendége a Helikon a völgyben című rendezvénysorozatnak a Félsziget Fesztiválon. A kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat eseményeire a fesztivál egy új helyszínén, a Bruno Unplugged Borudvarban kerül sor, ahol az irodalom mellett akusztikus koncertek, színházi előadások és filmvetítések is lesznek.

Július 18-án 16 órától Bor/vers címmel Egyed Emese, Király Zoltán, Papp Attila Zsolt, Szálinger Balázs és Vári Fábián László ad elő Karácsonyi Zsolt házigazda irányításával, ezt pedig magyar borok kóstolója követi.

Július 19-én Tartsd a ritmust! a címe az irodalmi délutánnak, amelyen Bálint Tamás, Hertza Mikola, Horváth Előd Benjámin, László Noémi, Karácsonyi Zsolt és Pethő Loránd vesz részt, házigazda Papp Attila Zsolt.

Július 20-án az Előadott irodalom gyűjtőnév alatt két esemény lesz: Szilveszter Dániel Költő és Lírikus Szomorú Életét beszéli el Muszka Sándor, majd Cseke Róbert ad elő megzenésített kortárs erdélyi verseket, a hazigazda ezen a napon László Noémi lesz.

Július 21-én a Félszigetnek otthont adó Gorbó völgyébe simuló alkotásoké a főszerep, ugyanis a Vissza a természethez! Völgyprózák címet viseli Bíró Gergely, Csender Levente, Király Farkas, Szentmártoni János és Vincze Ferenc adja elő írásait, a házigazda ezúttal ismét Karácsonyi Zsolt lesz.

A Helikon a völgyben társszervezői a Magyar Írószövetség, az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) illetve a Balassi Intézet Bukaresti Magyar Intézet, támogató a Nobila Casa.

Mint a helyszín nevéből sejteni lehet, itt nem ér véget a Bruno Unplugged Borudvar programja: a koraesti órákban akusztikus koncertek zajlanak itt: július 18-án 18 órától Miklós György gitárestje, Indie Folker, majd a Groovebert Band koncertezik, 19-én az Autumn Hotel lép fel, az este zenei részét pedig a közkedvelt Grimus unplugged koncertje zárja. Július 20-án Ada Milea, Bobo Burlăcianu és Cristian Rigman Alcool címmel Ioan Muresan megzenésített verseit adja elő, majd a Guilty Lemon és a Domino koncertezik. Az utolsó estén a Digital Sushi és a Tapinarii lép fel a Bruno Unplugged Borudvarban.

A koncerteket minden nap 23 órától a nagyszebeni Astra dokumentumfilm-fesztivál filmjei követik: csütörtökön a Street Punk Moscow, pénteken a Berlin, Kreuzberg 36, szombaton a Rockumentary, vasárnap pedig a Bastards of Utopia.

A helyszín programját két román nyelvű színházi előadás, a multik világában játszódó Koccintás az ördöggel, illetve a Luna Amara vezetője, Mihnea Blidariu verseire épülő Mania.ro, illetve Ioana Lascu és barátai argentin tangó-előadásai, valamint a Sega-Namaste sikeríróval való beszélgetések egészítik ki.

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Bükkben, a Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben július 17-ig 180 RON-ért lehet hazamenős bérletet, 210 RON-ért ottalvós bérletet és 70 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és www.eventim.ro oldalon. Bővebb információk: www.felsziget.ro

 

Kapcsolódók

Kimaradt?