Ingyenes belépést biztosít a fogyatékkal élőknek a Félsziget

A fogyatékkal élők számára ingyenes belépést biztosít a Félsziget Fesztivál 11. kiadása, amelyre július 18-21. között kerül sor Kolozsváron, a Bükk erdőben található Gorbó völgyében. Ugyanakkor kísérőjük számára is 50%-os kedvezményt biztosít a fesztivál.

“A Máltai Szeretetszolgálat üdvözli a Félsziget Feszttivál kezdeményezését, amellyel bátorítják és elősegítik, hogy a fogyatékkal élők is részt vehessenek ezen a nagyszabású eseményen. Így lehetőségük nyílik részt venni a koncerteken, a különböző szabadidős tevékenységekben, más résztvevőkkel ismerkedhetnek meg” – nyilatkozta Barla Zsuzsa, a Máltai Szeretetszolgálat főtitkára.

Akik szeretnének feliratkozni a fogyatékkal élők számára biztosított ingyenhelyekre, a Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári központjában (Nuferilor/Tompa Mihály u. 1/9), illetve a maltez@maltez.ro mailcímen vagy a 0264-595 801-es telefonszámon tehetik meg július 10-ig. A Félsziget területén a mozgáskorlátozottak számára külön mobil illemhelyiségek is lesznek felállítva.

A Máltai Szeretetszolgálat egy kolozsvári székhelyű non-profit szervezet, amelynek országos szinten 22 kirendeltsége és fiókja van. Szociális szolgáltatásokat nyújtó hálózatának keretében 1200 önkéntes – köztük 500 fiatal – tevékenykedik. Programjaik és tevékenységeik a rászorulóknak szólnak, az árva gyerekektől a fogyatékkal élőkön át az idős személyekig. A szervezet jelenleg több mint száz programot üzemeltet 4000 rászoruló számára.

 

A Félsziget Fesztivál eddig bejelentett fellépői:

július 18.: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Şuie Paparude (RO)

július 19.: Emir Kusturica  & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), , Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT)

július 20.: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US)

július 21.: Rotfront (DE), Ocho Macho (HU)

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben július 17-ig 180 RON-ért lehet hazamenős bérletet, 210 RON-ért ottalvós bérletet és 70 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és a www.eventim.ro oldalon, illetve számos jegyterjesztő helyen.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?