Meglepetésfilmek: mit forgattak Csíkszeredában két nap alatt?

A hétvége a meglepetéseké a TIFFszeredán: miután szombaton az idei TIFF legjobb rendezésért járó díját elnyert filmet vetítették, vasárnap ismét csemegézhet a csíkszeredai közönség. A zárónap estéjén az elmúlt két nap alatt a helyszínen készült alkotásokat is bemutatják.

Közvetlenül Pablo Berger Hófehérke című filmjének vetítése előtt kerül majd vászonra néhány olyan film, amely Csíkszeredában készült a TIFFszereda keretében tartott workshopon.

A workshopos alkotómunka három csoportban folyt, célja pedig az volt, hogy összehangoltságra, improvizációra, kreativitásra ösztönözze a filmművészetben kevésbé jártas alkotókat, megismertesse őket egymással, és lehetőséget biztosítson egy közös filmnyelv kialakítására. Valamennyi csoportban egy-egy, a szervezők által felkért rendező- és operatőr-diák dolgozott a műhelymunkára jelentkezett színészekkel.

A workshop témáját a TIFFszereda második napján ismertették a mentorok, 48 óra alatt pedig egy forgatókönyvvel és a belőle készült 3 perces kisfilmmel kellett előrukkolni. A filmeket a minimalizmus stílusjegyeinek figyelembevételével kellett elkészíteni. A workshop-filmeket vasárnap a 22.30-as vetítés előtti mutatják be.

Kapcsolódók

Kimaradt?