Óriásfotók Székelyföldről a román parlamentben (GALÉRIA)

Korodi Attila parlamenti képviselő meghívására, illetve az RMDSZ képviselőházi frakciójának támogatásával csütörtöktől a képviselőházban tekinthető meg a Hargita Megyei Kulturális Központ (HMKK) óriásfotó-kiállítása. A székelyföldi portrékból, életképekből álló mobil fotókiállítást Ádám Gyula fotóművész válogatta a HMKK által az elmúlt években szervezett fotótáborok anyagából.

A 30 darab 130X130 cm-s fotóból álló kiállítás a parlamenti ülésszak végéig lesz megtekinthető. A fotók alatt részletes leírások olvashatóak, hogy minden érdeklődő tudja, honnan érkeztek, ki készítette, és mit ábrázolnak.

Korodi Attila elmondta: fontos, hogy minél többen megismerjék kultúránkat, szokásainkat. Egy ilyen kiállítás bemutatása, megjelenítése a Képviselőházban erre teremt egyedi, mondjuk úgy, rendhagyó lehetőséget, hiszen itt az ország minden tájegysége és nemzetisége képviselve van.

Bukarest a fotókiállítás harmadik állomása, először Csíkkarcfalván, majd pedig Csíkszeredában, a Csíki Játékszín előtt gyönyörködhettek benne az érdeklődők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?