Szabadtéri bemutatóra készül a Csíki Játékszín

Péntek este a Mikór-vár udvarán mutatják be Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című drámájának szabadtéri változatát. Az előadást a Csíki Játékszín nem mutathatta be a koronavírus-járvány miatt.

A III. Richárd részét képezte volna a Csíki Játékszín 2019/2020-as bérletkínálatnak is, de a járványhelyzet miatt a bérletek csak akkor lesznek érvényesek erre az előadásra, amikor beltéri színházi környezetben történhet meg a bemutató. A most soron következő szabadtéri változat ugyanis nem azonos a beltéri változattal – emelte ki közleményében az intézmény.

„Országomat egy lóért!” – hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját melyen lassan mindenki fennakad aki az útjában áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét, és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának.

Vladimir Anton rendezőnek ez az első közös munkája a Csíki Játékszín társulatával, de neve már ismerős lehet, hiszen a Tomcsa Sándor Színház előadása, A mi kis városunk ugyancsak az ő rendezésében volt megtekinthető több alkalommal bérletben Csíkszeredában. A mi kis városunk című előadást két kategóriában is UNITER-díjra jelölték az idén.

A III. Richárdra csak az esemény kezdése előtt egy órával válthatók jegyek. A jegyek ára egységesen 30 lej, és a járványhelyzet miatt számuk korlátozott. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Amennyiben péntek este rossz idő lesz, a produkciót másnap, azaz augusztus 15-én, szombat este 20.00 órától tartják meg. Az előadással kapcsolatosan bővebb információ a 0751-039-026-os telefonszámon kérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?