A Mikó-várba költöznek a Csíki Játékszín előadásai

Színházi esték a Mikó-várban címmel hirdet előadássorozatot a Csíki Játékszín – Csíkszereda Önkormányzati Színháza. Ennek keretében július utolsó hetében két előadás is látható lesz a Mikó-vár udvarán.

A nyári előadássorozat július 29-én, szerdán Márdirosz Ágnes, a Csíki Játékszín színésznőjének Szép Fehér Annácska című balladaestjével kezdődik, majd július 31-én, péntek este 20 órától a Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című koncertjével folytatódik – közölte pénteken a színház sajtószolgálata.

A Szép Fehér Annácska történetében egy zaklatott lelkületű asszony osztja meg szerencsétlen sorsát a közönséggel gyimesi és moldvai csángó balladák rituális finomságú hangulatán keresztül. Az előadás különlegessége, hogy színházi körülmények között a Csíki Játékszín legelső, 1999/2000-as évadában volt látható. Márdirosz Ágnes színésznő azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal játszotta a produkciót néptánctáborokban, magyarórákon, de turnézott az előadással az Amerikai Egyesült Államokban is - olvasható a színház közleményében.

A Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című előadásáról a következőket olvashatjuk: Kovács András Ferenc 1988. és 1995. között, nagyszerű szerepjátékot vállalva, dalok formájában adta közre Jack Cole amerikai költő negyven versét, amelyeket kötetben való megjelenésük után, 1997 decemberében az akkor még színinövendék Fazekas Ernő (hegedű, ének), Márton Lóránt (gitár, ének) és Nagy Csongor (gitár, zongora, ének) megzenésítve adott elő. A Transylvanian Bú Boys koncertje azóta már legendás hírnévnek örvend és kiváló szórakozást nyújt fiatal és idősebb generációnak egyaránt.

 

Jegyek korlátozott számban, csak az esemény kezdése előtt válthatók a helyszínen. A Szép Fehér Annácska című előadásra 20, a Jack Cole Dalaiból címére 30 lej a belépők ára. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Rossz idő esetén az események a meghirdetett dátumot követő esőnapokon kerülnek sorra, azaz a Szép Fehér Annácska július 30-án (csütörtök) este 20.00 órától és a Jack Cole dalaiból című koncert augusztus 1-én (szombat) este 20.00 órától. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?