Újra műsorra tűzi a Születésnapot és a Caravaggio Terminalt a kolozsvári színház

Márciustól újra műsoron lesz a Kolozsvári Állami Magyar Színházban Robert Woodruff két rendezése, a Születésnap és a Caravaggio Terminal.

A Születésnapnak a 2011/2012-es évadban, a Caravaggio Terminanalnak pedig a 2013/2014-es évadban volt a bemutatója. A színház közleménye szerint a Caravaggio Terminal idén először kedden, március 10-én 20 órától, míg a Születésnap szombaton, március 14-én 20 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

A Caravaggio Terminal Robert Woodruff és Visky András közös projektje. Visky András így ír az itáliai festőóriásról: „Caravaggio: egy kortárs művész, a lehető legelviselhetetlenebb fajtából. Szélsőségesen tehetséges, és ráadásul képtelen hazudni, de még az „egyrészt-másrészt” mellébeszélése is nehezére esik.”Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai: Visky András dramaturg, Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező, Bányász Bertalan a videó-projekciók készítője, Bodoki-Halmen Kata zeneszerző, a színpadi mozgást pedig Sinkó Ferenc jegyzi.

 „A Születésnap a hallgatás törvényének a feltörésében mutatott egyéni tett elképesztő erejét és félelem nélküliségét állítja elénk. Annak a bátorságnak a szépségét, amely az igazság fényét vetíti mind személyes, mind pedig kultúráink életére.” - mondja Robert Woodruff, az előadás rendezője.

Az előadásban Szűcs Ervin, Kézdi Imola, Viola Gábor, Pethő Anikó, Bogdán Zsolt, Kató Emőke, Csutak Réka, Buzási András, Albert Csilla, Györgyjakab Enikő, Imre Éva, Sinkó Ferenc, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Orbán Attila, Kali Andrea, Laczó Júlia, Váta Loránd, Vindis Andrea, Horváth Zoltán, Balla Szabolcs és Fogarasi Alpár látható.

A Születésnapot az UNITER (Román Színházi Szövetség) zsűrije 2012-ben két kategóriában jelölte: Else szerepének megformálásáért Kató Emőkét a legjobb női mellékszereplő, míg Bodolai Balázst Helmuth von Sachs alakításért a legjobb féri mellékszereplő díjára jelölték.A Születésnap legközelebb március 22-én, a Caravaggio Terminal pedig március 25-én tekinthető meg.

Az előadásokra jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

Kapcsolódók

Kimaradt?