Cate Blanchett sorra zsűrizi Európa A-kategóriás fesztiváljait

Nagyjából két éve jelentették be, hogy Cate Blanchett lesz a 2018-es cannes-i fimfesztivál zsűrielnöke, most a velencei filmfesztivál szervezői tették közzé ugyanezt, írja a Variety.

Alberto Barbera fesztiváligazgató kiemelte, hogy Blanchett nemcsak a kortárs filmművészet ikonikus színésze, akivel a legnagyobb rendezők dolgoztak az elmúlt húsz évben, és akiért a legkülönfélébb mozilátogatók rajonganak, hanem a humanitárius és környezetvédelmi célok iránti elkötelezettségével, a nők filmiparban való érvényesülésének támogatásával példakép az egész társadalom számára. Barbera hozzátette azt is, hogy hatalmas színészi tehetsége, intelligenciája és őszinte filmszeretete miatt Blanchett ideális zsűrielnök.A kétszeres Oscar-díjas színésznő megjegyezte, hogy a velencei válogatás minden éven meglepő és különleges, a fesztivál pedig az egyik leghangulatosabb a világon.

A 77. velencei filmfesztivált szeptember 2. és 13. között szervezik meg. A zsűrielnök kilétét a Variety szerint azért jelentették be viszonylag korán, mert a filmfesztivál anyaszervezete, a Velencei Biennálé tisztújítás előtt áll, ez a bürokratikus folyamat pedig késleltethette volna a bejelentést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?